QX favoriter sammanfattar 2013

Vad var det roligaste som hände 2013?
– Att Bögministeriet blev nominerade till Årets Keep up the good work på Gaygalan! Vi blev så sjukt glada. Men sen var ju även 2013 året då jag och min kille fick bo in oss i vår första gemensamma lägenhet. Det var stort.

…och det tristaste?
– Att få se ett rasistiskt parti cementera sin plats i den svenska riksdagen.

Vilken person sammanfattar 2013 för dig?
Margaret Cho’s kommentar ”I have a big bush” sammanfattar i alla fall min kroppsbehåring det här året. Jisses, vad man blir hårig efter 30.

Vad är årets låt?
Papaya coconut med Kikki Danielsson. Alltid.

Vilken nyhetshändelse kommer du bäst ihåg?
Ken Ring och hans bögkommentarer. Allt daltande med honom gör mig förbannad, vad sägs om att tänka först och prata sen? Tror knappast en artist hade kommit lika lindrigt undan om det var rasistiska kommentarer det handlade om.

Vilken var årets roligaste kväll?
– Pridelördagen. Det är banne mig den roligaste dagen varenda år. Alla dagar borde vara pridelördag. Men då hade jag nog utvecklat skrumplever… och en grav allergi mot glitter.

Vilket klädesplagg använde du mest 2013?
– Min t-shirt med trycket ”This is not a beer belly, it’s a battery for a sex machine”.

Vilket ord känns mest 2013?
– Helt klart ”Ipa”. Men jag bor mitt i hipsterghettot SoFo, här bälgar folk ipa som om det inte fanns en morgondag.

Vad hoppas du på av 2014?
– Att hinna umgås mer och närmre med mina vänner. 2013 var ganska hektiskt och jag har saknat att inte kunna hänga med dem mer. Och så vill jag så klart att massa härliga bögar och flator följer mig på instagram, @olssonrobin heter jag där.

Hur ska du fira in 2014?
– Jag och min pojkvän möter upp några kompisar i Tokyo. I min inre bild så står vi högst upp på en skyscraper och viftar våra champagneflaskor medan vi försöker överrösta dånet av fyrverkerier med felfria tolkningar av E-types hitsarsenal.