9-20 november är det dags för Stockholm International Film Festival. Givetvis finns det en hel det HBTQ+tematiskt i uppställningen. Som Pedro Almodovars gaycomboy-film Strange Way of Life med Ethan Hawke och Pedro Pascal, homoerotiska Saltburn med Euphorias Jacob Elordi och efterlängtade brittiska gaydramat All of Us Strangers av Weekend-regissören Andrew Haigh.
QX har plockat russinen ur kakan och tipsar om följande:
A Song Sung Blue – en kinesisk film om en tonårstjej som spenderar en sommar hos sin pappa och förälskar sig i pappans flickväns dotter
AlmamulaJuan Sebastían Torales film om en homosexuell pojke i en by på landsbyggden i Argentina där det finns myter om ett monster som äter alla som lever i synd.

https://www.stockholmfilmfestival.se/almamula

Rotting in the Sun – En regissör, spelad av regissören till filmen, möter en jobbig influencer på en nudiststrand i Mexiko och saker spårar ur.
All of Us Strangers – En modern spökhistoria om sorg och samhörighet av Weekend-regissören Andrew Haigh. Med Andrew Scott och Paul Mescal som huvudpersonens granne och älskare.
Strange Way of LifePedro Almodovars kortfilm på 31 minuter. Ethan Hawke och Pedro Pascal spelar två cowboys som varit vänner länge men hyser även andra känslor för varandra. Kostym av Yves Saint Laurent och med Elitskolan-hunken Manu Rios.
Toll – En brasiliansk film om en mamma som vill ha in sin son på ett konverteringsläger.
Slow – En litauisk film om en kvinna och en assexuell man som blir kära och tillsammans måste hitta nya former av intimitet.
Eileen – QX har tidigare tipsat om den här filmen med queera spår. Anne Hathaway spelar en femme fatale som flirtar med sin yngre kvinnliga kollega spelad av Thomasin McKenzie.
Saltburn – Oscarsnominerade Barry Keoghan spelar huvudrollen som Oliver som tillbringar en sommar på rike klasskompisen Felix (Euphorias Jacob Elordi) gods och blir helt tagen av honom och hans familj. Lite Talented Mr Ripley-vibbar.