Moa Svan sammanfattar 2013

Vad var det roligaste som hände 2013?
– Alla pride-festivaler! I år fanns det många och dom är riktigt bra! Turnerade med Pride Comedy, och i år var kvällen på West Pride med Nour El-Refai, Mian Lodalen och Pernilla Hammargren fullkomligt magisk. Men jag får ändå säga att vi slog det ändå genom att genomföra första Flatgalan på Stockholm Pride. Loreen var med och lesbiska landslaget i fotboll överraskade publiken med sin närvaro. Jag har aldrig varit med om ett sånt jubel som när Caroline Seger tog emot pris åt Pia Sundhage. När sen årets flata klev ut på scenen, var publiken i extas, och pristagaren Nilla Fischer i tårar. Helt otroligt var det.

…och det tristaste?
. Det tristaste är inget att minnas, men något att rätta till nästa år när vi har chansen. Jag fattar inte hur vi kan ha en religiös fanatiker till arbetsmarknadsminister, vars församling både hatar homosar och abort.

Vilken person sammanfattar 2013 för dig?
Nour El-Refai. Hon har gjort ett fantastiskt 2013, och även stöttat mig i mina projekt. Hon var gäst när jag lanserade min egen talkshow, och ledde första flatgalan med mig. Som kollega och vän är jag extremt glad över det 2013 vi delat, men också stolt över allt hon presterat. Efter mycket snack om att göra upp med en sexistisk humorbransch, gick hon i år från att ha varit älskad komiker till att skriva manus till film, och skriva sin egen huvudroll. Jag har sett den, och den är fantastisk, om den vinner novellfilmstävlingen på Göteborgs filmfestival i januari, får vi nog se den som långfilm.

Vad är årets låt?
Loreens We got the Power

Vilken nyhetshändelse kommer du bäst ihåg?
Barack Obama är i Stockholm. Han har landat. Det var svårt att fatta, men närvaron kändes liksom överallt. Jag såg vare sig honom eller hans bilar, men jag gick mitt i city och undrade varför det var så tyst och lugnt. Det var Obama-effekten, och jag befann mig i stormens öga.

Vilken var årets roligaste kväll?
– Roligaste…. hmm. Jag följde med en kompis för att se hennes förra killes band. Det var så kul för att det var otippat. Jag var inte ALLS intresserad av musiken, men det kändes JÄTTEroligt. Kommer ihåg det mest för att det är så otippat.

Vilket klädesplagg använde du mest 2013?
– Min kavaj.

Vilket ord känns mest 2013?
– App. Till och med SJ kör sina tåg med hjälp av en app numera.

Vad hoppas du på av 2014?
– Just nu är jag så tråkig att jag hoppas på fint väder i sommar så att jag kan segla, och att få hänga så mycket som möjligt med min fru i skärgården.

Hur ska du fira in 2014?
– Middag med nära och kära. Sen har jag lovat DJ Snygg-jessica att dansa på när hon spelar skivor efter tolvslaget… ska bara tala om det för resten av middagsgästerna.