BLOW är namnet på en ny bögbar på Södermalm i Stockholm som kommer att köra 18-23 varje onsdag fram till nyår.
– Några av mina vänner och bekanta, som inte är bögar, har frågat om de också är välkomna till BLOW. Alla är såklart välkomna, men jag är tydlig med att det är en bögbar där vi lyfter fram bögkultur, berättar George Chamoun, som ligger bakom konceptet.

Att det blev Sidenkällaren, bakom Bruno-gallerian, beror på att George lockades av lokalens lite råare look och tänkte att den skulle bli en bra spelplats för den bar-satsning han länge funderat på. George Chamoun är ett bekant ansikte för många inom communityt då han innan pandemin ordnade en del queera fester, och dessutom är en av grundarna bakom dragfestivalen Stockwig. Efter ett par år som konstpedagog på Tensta konsthall är han nu tillbaka i festsvängen.

Det blir olika teman varje onsdag, och då första kvällen inträffar på Libanons självständighetsdag så kände George, som själv har libanesiskt ursprung, att temat kunde spegla detta.
– Vi har Mamdouh, som är en dj från Göteborg som också är libanes. Och så kör vi en libanesisk bögkortfilm som visades på Cinema Queer tidigare i år. Lägg därtill en quiz (där en och annan Libanon-relaterad fråga kan slinka in) med Ruccola Hängbjörk.

Framåt planeras karaoke, en drag-relaterad releasefest och en större Lucia-fest. Inträde ligger på 50 kr (”för att BLOW ska kunna göra det lilla extra”) och om det går bra finns det tankar på att eventuellt låta BLOW spilla över till andra dagar i veckan.

The Blue Oyster kör sin omtyckta dragbingo på onsdagar, hur tänker du kring att du också kör onsdagar?
– Jag tycker det är skilda saker och vi kör ju olika teman varje gång. De kör sin grej, men vår vibe är lite mer rå, underground och lite opolerad. Det är ju bara kul och bra med flera alternativ.

Varför BLOW?
– Det är ett ord jag haft i huvudet länge. Det kan anspela på olika saker: en sexakt, ett slag, en drog. Plus att det låter som ”below” och vi kör ju i en källarlokal…