Temat för kvällen är Megan Thee Stallion, vilket betyder att deltagarna i alla kategorier ska ha inspirerats av stjärnans looks.
Valet på Megan är arrangören Silva Poutanens då Silva anser att den amerikanska rapstjärnan är ”en stark kvinna känd för sina looks och sin kroppsposivitet”. Något som Silva tycker passar ballroom-scenen perfekt.Det blir 22 kategorier, fem domare, en MC och en DJ. Alla utvalda och inbjudna för sina tidigare insatser för ballroom-scenen runt om i Europa.

Det är ”ball-time” klockan 17 och sluttiden är 23.00.
– Jag vet just nu inte hur många som kommer att delta eftersom det är lite så allt funkar. Du behöver inte anmäla dig. Det enda du behöver göra är att dyka upp i en look som tar temat på allvar, och sedan öva och researcha, och därefter komma förberedd till ”The Ball”. Sen är det upp till domarna om de ger dig 10:s eller en chop. 10:s betyder givetvis att du får fortsätta, berättar Silva.

Detta blir Backdoors andra ball, då Silva arrangerade en liknande 2022.

– Den svenska ballroom-scenen är liten men växande och jag ser tillväxt i unga queerpersoner som just börjat hitta sin identitet. Ballroom-scenen har kommit att bli ett ”safe space” för många, och därför är det viktigt att fortsätta driva den i Sverige.  Jag har varit en del av communityt sedan 2015 och är just nu ”The Swedish Mother of The Legendary Kiki House of Angels” och är en av de som leder ballroom framåt och arrangerar den här typen av event i Sverige.

Mother Silva Angels Presents – Who Got The Yawdy? Kiki Ball, 17-23

Kategorier:
Realness (BQ, FQ, TM)
Shady European Runway with a prop
All American runway
Hands performance
Face (MF, FF)
Old way to hip hop music
New Way
Body (MF, FF)
Sex Siren – 10s with clothes on (after 10s you can reveal) (MF, FF)
BQ Vogue Fem
FF performance
Beginners performance
Shake that ass
Hair affair
Best Dressed
Comm vs comm
Pick a bitch any bitch (call out)