Kolingsborg firades ut med tjo, tjim, gråt, skratt och en sjudundrande festhelg den gångna helgen. Men klubbägarna Bernhard och Peter tyckte att Stockholm inte skulle behöva gå utan gayklubb på fredagar, så redan i kväll öppnar Candy med tre dansgolv och plats för 1200 gäster!
– Förra lördagen blev en enorm känslomässig urladdning och det var ”all in” eller försvinn som gällde. Så det är lite dubbelt att starta nytt redan nu men vi kände att det var viktigt att få igång en HBTQ-fredagsklubb så snabbt det gick.

I och med att Kolingsborg var den sista gayägda klubben i Stockholm så var det extra sorgligt att man tvingades stänga. Men Peter och Bernhard hoppas att Le Bon Palais kommer att leverera en fortsatt bra festplats för HBTQ-publiken.
– Stureplansgruppen, som äger Le Bon Palais, är helt med på tåget. För oss är våra gästers trygghet en otroligt avgörande faktor, och det ska bli bra här. Det känns som en trygg adress utan passager med ”märkliga” människor, och det är ett stenkast från T-Centralen. Och vi kommer att vara extremt vaksamma på hur våra gäster bemöts, det måste vara inkluderande och välkomnande. Men jag tror det blir väldigt bra. Stureplansgruppen vill leverera den bästa klubben.

Vad är den stora skillnaden mellan Kolingsborg och Le Bon Palais?
– Det är ju en helt annan känsla och lokal, men intrycket av musik, ljud och ljus hoppas vi ska leva vidare. Och vi vill verkligen att det opretentiösa party ska leva vidare. Här finns dessutom plats att sitta och prata vid bord och avskilda sittpltser, det var ju lite svårt på Kolingsborg. Vi har fått igenom mycket av det vi hade som krav, så det känns bra.
Peter lovar också att man kommer att känna igen en del ansikten. Vip-värdarna blir desamma, vissa ordningsvakter följer också med, och dj:sen blir i mångt och mycket bekanta ansikten. Och såklart, i början kommer man att hitta både Erik och Christan i baren. Så igenkänningsfaktorn blir hög på Candy.

Hur tänker ni musikmässigt?
– Vi vill inte upprepa exakt det vi hade på Kolingsborg, men känslan ska ändå vara densamma. På stora golvet kör Jonas Lindevik & Bernhard housebetonade hi-energyhits och disco. Det ska vara lättillgängligt utan att vara cheesy. Sedan har vi BonBon floor där Makkan kör det som motsvarar Kolingsborgs Panoramabar: RnB, hiphop och 80-90-tal. Sedan har vi ett schlagerrum som är helt inriktat på schlager. Det är ett mindre dansgolv och i kväll spelar Disco Bambina Melodifestival och en del italienska schlagers. Längre fram kommer vi köra drugkaraoke där också. Vi kommer också att fortsätta grejen med artister ibland och dragshow men alla detaljer har inte löst sig ännu.

Ni kör bara fredagar nu?
– Ja, på lördagarna finns ju fortfarande Zipper. Och för oss var det viktigt att få igång något till fredagarna så gaypubliken har nånstans att gå. Sen kommer vi säkert att längre fram kolla på möjligheter att ordna saker på lördagar och onsdagar, men det är inte lika bråttom.

Slutligen, Sturplansgruppen äger lokalen, betyder det Stureplanspriser?
– Nej. Det var också en viktig faktor för oss. Det blir 140 kr i inträde och i barerna blir det priser som är i nivå med vad vi tog på Kolingsborg.