The Kingdom är ett nytt event som lyfter fram dragkings och Masc GenderQueer artister med mottot att ”kungar kan regera lika vasst som Drottningar”. QX kollade upp vad detta 3 december-event är med Seymour Bottoms.

Varför startar du The Kingdom?

– Jag har velat skapa ett event som det här väldigt länge. När jag först började med drag så var jag bland många dragkings, men jag har märkt att efter Drag Race hände blev det väldigt mycket svårare för dragkings att bli bokade. Jag insåg att dessa kungar inte får samma erfarenheter och möjligheter som drottningar får, så det är väldigt svårt för dem att växa och frodas. Så genom att skapa den här plattformen skapar vi en plats där de kan underhålla lika mycket som dragqueens får.

Vilka uppträder under kvällen?
Joe Lion, Leffe Crumlove, Liam Teasem, Nova Cain och Yuri Tsky. Dessutom är Dj Que på på plats för att köra musik.

Hur ofta kommer ni köra?
– Om den första är framgångsrik så blir detta ett regelbundet event som kommer att fortsätta att visa dragkings och masc Gender Queer artister.
Varför på Patricia?

– Med succén av release eventet för Freak Show på Patricia så påminde det oss att det fortfarande finns säkra och inkluderande platser att ha sådana här event på. Det är så viktigt nu mer än någonsin att vi kan skapa sådan här events med med platser som delar våra visioner och värderingar.Patricia Restaurang & Nattklubb, showstart kl 19.00
Söndag den 3 december