Bakom duon döljer sig Stefan Boström och Peter Hägerås, och Mats Frisell har varit med och skrivit låten.
Andy: Jag blev eld och lågor när jag fick demon. Sen när jag hörde att Stefan skulle vara med och göra en duett kände jag att min dröm alltid har varit att göra en Mariah/Boccelli eller Whitney/Pavarotti-låt. Jag älskar pampiga powerballader och än mer om de växer som denna gör. Som en omvänd Barcelona med Freddie och Caballet. Det här är bland det bästa jag gjort och jag älskar att sjunga med Stefan, som ju också är Madame Heinz.Andy fortsätter:
– Mitt i låten ville vi ha ett ”klassiskt” orkestrerat mellanspel. Det blev ett fenomenalt orkester-arr mitt i vår 80-talsflörtiga julballad. Det var riktigt kul att göra nåt tillsammans, alla vi fyra för det har vi inte gjort förut. Bra blev det också. Stefan blev så till sig så han kunde inte hålla sig från att sjunga, dessutom. Ingen klagade.Mats: Tomorrow är en klassisk powerballad med jultema, och produktionen flirtar med 80-talet och slutet ger en känsla av filmen Amadeus. Men i stället för att skriva om uppbrottet i dåtid handlar denna text om sista andetaget av en kärleksrelation. En planerad jul, en jul som planerades innan kärleken tog slut. Paret genomför den planerade julresan men med brasklappen: ”Tomorrow, I am not the man you see tonight I’m sorry. Darling, we just lost a magic thing… A magic story.”
Vilken tycker ni själva är en den mest queera jullåten och varför?
Peter:  Det finns sedan tidigare en låt som heter A Very Gay Christmas med en grupp som heter ”Två Fjollor”. Annars är ju den första låten man tänker på ”Jag kommer hem igen till jul” med Mr. Jöback.
Andy: All I want for Christmas med Mariah och Last Christmas med Wham. Vi känner att vi har lyckats förena båda i denna pampiga julballad. More is more!Hur ska ni fira jul?
Peter: Förra året ”firade” jag jul i studion med Stefan. Vi hade jättekul och beställde indisk takeaway och gjorde ännu mer julmusik. Bland annat en ”take” på det gamla körstycket Veni Emmanuel, som för övrigt också släpps snart. Kanske blir det nåt liknande julfirande i år, om man inte ska ta ett djupt andetag, hålla för näsan och joina familjen…
Andy: Jag vet inte hur jag ska fira jul än men det blir med all säkerhet med min älskade son.
Tomorrow är ute på Spotify idag.