Varför namnet Allergic Horse Girl?
– Därför att det är allt jag är och inte är på samma gång, vilket är kul och sorgligt och öppnar upp för många möjligheter.

Vem är du som döljer dig bakom det här projektet?
– Jag heter Ebba Andersson, är 26 år och kommer från Norrbotten.

Berätta om Cat Song, hur föddes den?
– Jag och min kompis Rosa Kristalova satt i studion på Framnäs Folkhögskola och skojade runt. Jag tror att låten skrevs i ett svep, det tog nog inte mer än en halvtimma. Vi skrattade mest, men när jag lyssnade på demon efteråt insåg jag att den inte bara var ett skämt. Till slut bestämde jag mig för att spela in den ordentligt, och den processen tog ganska mycket mer än en halvtimma. Jag har aldrig spelat in kör förut eller arrat för en kör. Det var kul! Första repet var lite stelt: ”nu ska ni sjunga ”lick it lick it lick it” tills vi når klimax.” Men jag älskar också när det är stelt.

I pressmeddelandet om den sägs det att den är queertematisk…
– Jag vill egentligen inte säga för mycket utan vill tillåta alla sin egen tolkning. Om det är någon som vill tolka den bokstavligt och tänka att den handlar om en faktisk katt så hade det också varit jättekul. Och kanske ett tecken på någon slags förnekelse?

Var hör du hemma inom HBTQ+communityt?
– Jag identifierar mig som queer.

Slutligen, har du katt eller häst själv?
– Jag har varken eller på grund av min allergi. Men en gång per år brukar jag unna mig en åktur med häst och vagn. Det blir bara en gång per år eftersom det hälsomässiga priset är mycket högt. Jag mår inte så bra efteråt om man säger så. Men under åkturen är jag den lyckligaste nissen du sett!

Idag fredag släpps Cat Song.