FÖRESTÄLLNINGEN FRAMFLYTTAD TILL 12 OCH 13 JANUARI 2024.
Det har tagit tre försök men nu intar äntligen operafenomenet Le Gateau Chocolat, Stockholm och Kulturhuset med ett gäng musikalfavoriter och fler kostymbyten än vad som egentligen är möjligt. Artisten, med pronomen he/him/they, är en dragqueen ”extraordinaire”. QX hörde av sig inför det efterlängtade giget.

Beskriv Slaughtered Showtunes!
– Ett firande av musikal på ett humoristiskt sätt. Jag vill få publiken att njuta av musikal och denna show får debuten i Stockholm, så allt är nytt!

Har du varit i Sverige förut och hur var det?
– Ja, jag har varit i Sverige med showen The KinQ, men jag minns inte när det var. Bara att det var väldigt kallt och mörkt. Men människorna var varma och snälla, och jag tror det var på Cirkus på Djurgården för vi tog färjan. Jag vet inte mycket om Sverige men jag hoppas föreställningen bygger en relation med den svenska publiken.

Du blir erbjuden en plats i Drag Race, tackar du ja?
– Absolut inte.

Vad har du för favoritmusikal?
– Jag gillar både gammal och ny musikal: Sound of Music, Oklahoma, The King and I och Dear Evan HansenSix. Jag gillar en mix av allt.

Vilken är tidernas mest queera musikkaraktär?
– Hmmm….Hedwig? Eller karaktärerna i Rocky Horror Picture Show?  Kanske Frenchie i Grease? Jag säger: Låt dem kämpa om titeln i ett slagsmål.

Du ska ge en sista föreställning, vad blir ditt absoluta extranummer?
– Det ändrar sig nog längs vägen. Men just nu skulle det vara en version av Hoplessly Devoted to You eftersom jag älskar Olivia Newton John. Eller I Wanna Dance With Somebody från Whitney-musikalen.

Innan och efter föreställningen blir det ett dj-set med DJ Rasuul (George Chamoun), en svensk-libanesisk klubbarrangör som skapat flera klubbsatsningar för queer-publiken.  DJ-setet mixar allt från Ballroom till Jersey Club och House och Mellanöstern-musik.