Under hösten och vintern har Mariette varit gitarrist i Magnus Ugglas krogshow ”Magnus den store”.
– Det har varit roligt att spela tillsammans med Magnus. Vi har kört 140 föreställningar.

Och det har blivit en del bärs va?
– Jo, man måste njuta mellan varven. Fast det får inte bli för mycket.

Nu hälsar hon på sin flickvän Alisa som säsongsarbetar i Bad Gastein. Mariette åker snowboard, dricker glühwein och uppträder då och då.

Vad handlar din nya låt If Only I Can om?
– Åhh, det är alltid svårt när man ska beskriva vad en låt handlar om. Men det är ett kärleksförhållande som håller på att ta slut. Man inser att det inte fungerar längre, trots att kärleken finns kvar.

Är det självupplevt?
– Det är hemligt. Får man säga så?
Ja.
– Jag älskar låten väldigt mycket och jag älskar att sjunga den.

Videon påminner om Alica Keys framträdanden. Ni spelar båda piano och har härligt hår. Hon med sina rastaflätor och du med dina dreads. Var det medvetet?
– Nej, det är inget jag tänkt på. Jag har inte superkoll på henne, men jag satte mig ner och Youtubade henne och det är som du säger, vi spelar båda piano och har härligt hår. Haha. Och vilken röst hon har!

Hur har låten tagits emot? Jag såg att det var en hel del tjejer som skrivit och beundrat den på Facebook.
– Jag har verkligen jättefina fans. Och det är många som hängt kvar sedan Idol. Trots att jag inte släppt nya låtar så frekvent.

Vad händer framöver?
– Jag och Uggla fortsätter vår turné i två månader. Parallellt ska jag försöka få ut den här låten. Jag jobbar också på mitt album, men det är farligt att säga. Jag ska i alla fall släppa låtar med jämnare mellanrum nu.

I dag fyller Mariette trettioett!