Efter fyra års väntan är Silvana Imam tillbaka med ett minialbum, Hamlet. De åtta orginalspåren är soundtracket till Silvana Imams teaterdebut i Sunil Munshis tolkning av William Shakespeares klassiker. Silvana Imam, känd för sitt mångsidiga konstnärskap och sina hyllade album, berättar att arbetet med dessa låtar har pågått under hela året och att det känns fantastiskt att äntligen dela dem med sin publik.
– Det känns jättefint att de äntligen får komma ut och möta sin publik. Jag har självklart inspirerats av Shakespeares 154 sonetter som jag har läst och sen Shakespeares andra dikter, men framför allt Hamlet och hans syn på samhället och sin plats i den här världen, säger Silvana Imam.

Hamlets monologer och hans syn på samhället har varit en källa till inspiration för artisten. Hon reflekterar över hur Hamlet speglar och kommenterar samhällets händelser, och genom att skriva utifrån Hamlets perspektiv har hon funnit en hög igenkänningsfaktor.
– Jag skriver utifrån Hamlet och vem han är, men det är en hög igenkänningsfaktor för min del. Jag har skrivit efter Hamlets ögon och då har jag känt att vi ser samma saker ibland, säger Silvana Imam.

Under hela hösten har Imam gestaltat Hamlet på scen. Det har varit en unik och krävande erfarenhet för henne. Hon berättar att det är speciellt att upprepa något flera gånger i veckan och att gå in i Hamlets karaktär har varit ganska tungt. Det är en annan form av scenkonst jämfört med hennes vanliga live-shower.
– Det är inte jag som står på scen och ska underhålla en publik, det här är en helt annan erfarenhet. Här fokuserar jag inte så mycket på publiken som på mina live-shower. Där har jag känt att jag och publiken gör något tillsammans, men här är det jag och ensemblen som gör något tillsammans, säger Silvana Imam.