Komikern och skådespelaren William Spetz, 27, syntes under 2023 i egna Netflix-serien TORE.

Tre höjdpunkter för dig 2023?
–  Jag har filmat TV-serien TORE och spelat den roligaste och svåraste rollen i mitt liv. Jag har också sprungit halvmaraton i New York med min pappa och sovit i en husvagn vid Vindelälven med en av mina bästa barndomskompisar.

Och det sämsta?
– Att alla krig håller på så jävla länge.

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Regissören för TORE, Erika Calmeyer, som kom in i mitt liv och höll mig i handen genom mitt livs största utmaning. En varm, smart, snäll och begåvad människa som får alla runtom henne att bli bättre.

Något du ångrar att du inte gjorde 2023?
– Ångrar mycket, men ångrar ingenting.

Hur firar du nyår?
– Dyngrak.

Vad är en lärdom efter 2023?
– Du kan vara rädd och modig samtidigt.

 Vad ser du mest fram emot 2024?
– Lägre månadskostnad.

 

Cobrah, 27, har haft ett händelserikt år med albumsläpp och flera exotiska uppträdanden på fetish-scenen. Hon har också legat naken på en brits med massa dansande aliens över sig. 

Tre höjdpunkter för dig 2023?
– Att EP:n Succubus släpptes, lätt! Så jävla länge vi hållit på och kämpat hårt med att bli klara. Den andra höjdpunkten var när jag spelade in musikvideon Suck. Jag åkte till Sydney för att spela in den och det var så himla kul att ligga naken på den där britsen med aliens som dansade över mig. Den tredje är svår, det får bli en delad tredjeplats mellan att det har kommit ut väldigt bra TV-spel i år (Zelda och Baldurs Gate 3), och att jag lyckades marklyfta 100 kg! 

 Och det sämsta?
– Precis när jag hade varit ute och spelat i USA i en månad så skulle vi åka hem från San Fransisco till Sverige. Då var det något med toaletterna på planet som gjorde att vi inte fick flyga så vi var tvungna att vänta jättelänge på att planet skulle starta. Vi missade bytet i Köpenhamn och fick sova över där.  Sen gick vi upp klockan 04 på morgonen igen! Jag var så trött att jag bara grät på hotellrummet hela kvällen. Man hade ju inga kläder eller ens tandborste för väskorna var kvar på flygplatsen. Det gick ju bra till slut, men fy vad hemskt det kändes där i Köpenhamn, man var ju megatrött och sån längtan till Sverige.  

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Min skitduktiga DJ som jag reser runt med och som har varit med som exekutiv producent på Succubus. Det har varit en sån räddning att ha med sig någon som pratar samma språk och som man har kul med!

Något du ångrar att du inte gjorde 2023?
– Jag ångrar alla bad jag inte badade. För vem visste att juli skulle bli så himla grå. Alltså det var ju det värsta med 2023. Alldeles för lite bad. 

Hur firar du nyår?
 – Jag spelar i Sydney. Spelade förra nyår också och kommer nog aldrig få en ledig nyårsafton på några år, men det är kul. Det är ju sommar i Australien så då får man simma med alla hajarna i soluppgången efter giget hoppas jag.

 Vad är en lärdom efter 2023?
– Att. Ha. Is. I. Magen. Men jag tror inte att jag har lärt mig det riktigt än. Jag har lärt mig att jag ska öva mer på det. 

Vad ser du mest fram emot 2024?
– Världsturnén! Framförallt Göteborg och Stockholm-spelningarna. Europa-delen av turnén börjar i Sverige och jag är ju från Göteborg så det ska bli skitkul och skitnervöst. Stockholm bor jag kvar i, så då får alla mina kompisar komma och se för första gången!

Isak Uddström, 20, tog Sverige med storm när han kom tillbaka till Idol 2023 för revansch. 

Tre höjdpunkter för dig 2023?
Veronica Maggio och Miriams konsert i Skellefteå, den var otrolig! Sedan min Idol-resa såklart. Jag har fått uppleva så många roliga saker. Den tredje är lite klurig att välja, men att få se min bästa vän Cimberly i Idol-finalen var magiskt. 

Och det sämsta?
– Det sämsta var nog när jag åkte ut ur tävlingen. Utöver det har det verkligen varit ett toppen år. 

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Det finns så många personer jag skulle vilja hylla i år. Jag vill hylla min familj såklart, men jag skulle också vilja slå ett slag för de fyra deltagaransvariga i Idol-produktionen, Alva, Alex, Sally och Anna. De har verkligen gjort den här resan till den bästa. 

Något du ångrar att du inte gjorde 2023?
– Det finns faktiskt ingenting jag ångrar i år. Hade jag fått frågan förra året hade jag sagt att jag ångrar att jag inte vågade mer, men det här är verkligen året jag gjort det. 

Hur firar du nyår?
– Nyår firar jag hemma tillsammans med min familj och mina vänner. Jag ser fram emot en lugn och stilla nyår. 

Vad är en lärdom efter 2023?
– Min lärdom efter 2023 är att jag ska satsa på mina drömmar, och inte låta tvivel och rädslor stoppa mig.

Vad ser du mest fram emot 2024?
– Under 2024 ser jag fram emot att spela in och skriva massa musik, släppa låtar och uppträdanden.