I år har Darin, 36, blivit albumetta med albumet En annan jag, men han har också uppträtt framför påven och och jobbat med sin självkänsla.

Tre höjdpunkter för dig 2023?
– Att framföra Satisfaction för Påven. När mitt senaste album En annan jag blev min åttonde album-etta i Sverige. Det var en speciell känsla eftersom det är ett väldigt personligt album om min resa de senaste åren. Att inse att jag är stolt över den person jag har blivit och att inte låta folks nonchalanta åsikter påverka mig. Det här är något jag hade svårt att hantera när jag var yngre. Jag har lärt mig vem jag ska ignorera och vem jag ska respektera.

…och det sämsta?
– Det sämsta.. att inte ha hängt med mina närmsta lika mycket i år.

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Jag måste dedikera det här till fler än en person. Mitt team som har jobbat så hårt i år och lagt ner så mycket själ i allt vi gjort. Mitt management, musikproducenter, mitt fantastiska team på skivbolaget, alla på och bakom scen på arenaturnén. Inget av det jag gjort i år hade varit möjligt utan dem.

Något du ångrar att du gjorde 2023?
– Jag har ätit för mycket. Men det är lugnt, det är sex månader kvar till sommaren.

Hur firar du nyår?
– Förhoppningsvis med mina närmaste, men det är svårt att få alla att komma överens om en plats eftersom vi är spridda över världen. Jag röstar på Paris, låt oss se. 

Vad är en lärdom efter 2023?
– Att njuta av åkturen.

Vad ser du mest fram emot 2024?
– Att stå på scen i sommar. Datumen kommer snart.

Filippa Fernqvist, 29, uppnådde sin barndomsdröm när hon blev anställd som reporter på TV4 och blev en av de första öppna transpersonen att jobba som programledare. 

Tre höjdpunkter för dig 2023?
– Min barndomsdröm gick i uppfyllelse 2023: Jag började jobba på TV4! Sedan mitt nya tv-program Filippa X som nu streamas på TV4 Play och mina älskade supporters på TikTok som följer mig på min resa och ger mig så mycket värme och kärlek. 

 …Och det sämsta?
– I mitt arbete på TV4 Nyheterna har jag bevakat den eskalerande våldsvåg som dragit in över landet och jag har mött så många svenskar i sorg som förlorat en närstående. Att dessa människor har varit med om dessa fruktansvärda våldsdåd är något som jag ofta tänker på – ingen förälder ska behöva gå på sitt eget barns begravning. 

 En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Utöver min flickvän och älskade familj så vill jag hylla min vän Siroun Forsberg som är vår fantastiska stylist på TV4 – Siroun har stöttat mig sedan jag började som programledare på kanalen och hennes uppbackning har varit ovärderlig och har stärkt mig, både privat och i min yrkesroll. 

 Något du ångrar att du gjorde 2023?
– I början av året läste jag en hel del hatiska kommentarer som riktats till mig som transperson. Inledningsvis gjorde det mig ledsen, men så är det inte längre. Jag ångrar att jag slösade min energi på främlingar som är motståndare till HBTQIA+-communityt och har lärt mig att istället investera min tid i att lyfta andra människor i vårt community, särskilt unga. Det ger mig kraft.

 Hur firar du nyår?
– Nyår firar jag tillsammans med min flickvän och jag ser fram emot en mysig kväll, bara vi två. 

 Vad är en lärdom efter 2023?
– I mina många möten med människor i sorg har jag lärt mig att ta vara på det som är viktigt i livet; min familj och att inte tjafsa över onödiga saker som inte har någon betydelse imorgon eller om tio år. Livet är värdefullt och jag känner tacksamhet för de som finns i min innersta krets. 

 Vad ser du mest fram emot 2024?
– I 2024 ser jag fram emot att få vidareutveckla mitt TV4-program Filippa X och möta fler spännande intervjupersoner, men också att få dela med mig av mina erfarenheter – bra som dåliga – genom att föreläsa för ungdomar. 2024 kommer bli ett fantastiskt år!

Elecktra, 36, kom på fjärde plats i första säsongen av Drag Race Sverige. Hon är rösten bakom den virala frasen  “Unna daj” på bred skånska och 2024 ställer hon upp i Melodifestivalen.

Tre höjdpunkter för dig 2023?
Drag Race Sverige, Thailand med min man Jonny och ‘“Unna Daj”-showen på Moriskan i malmö.

…och det sämsta?
– Krigen och HBTQIA+ motgångarna i bland annat Ryssland.

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
Miss Shameless. som har blivit något slags slagträ för den hätska dragdebatten. Trots det fortsätter hon sitt fina arbete tillsammans med Lady Busty och deras sagoläsning samt dragshowunderhållning. 

Något du ångrar att du gjorde 2023?
– Nej, jag ångrar inget. Man är ofta hård mot sig själv och jag har tänkt flera gånger när jag sett min tv-medverkan eller klipp på sociala medier när jag uppträder att ”varför gjorde jag så” eller ”varför sa jag inte såhär”. Därför har jag slutat att vara så hård mot mig själv och bara tutar och kör istället. 

Hur firar du nyår?
– Jag har inga planer, men jag hoppas på en lugn och mysig kväll med endast de närmsta. 

Vad är en lärdom efter 2023?
– Stanna upp, ta in och njuta.

Vad ser du mest fram emot 2024?
MelodifestivalenBanne maj.