Julia Alfrida själv beskriver Superlove som en ”superpoppig låt med ett glasklart budskap och euforisk energi”. Julia, som bekant var med i Mello 2021 med Rich, skickade faktiskt in låten till årets festival. Den kom inte med men släpps nu ändå.
– Jag har insett att det är en oerhört tuff bransch och det är svårt att slå igenom och ständigt hålla uppe det lekfulla modet. Superlove är en låt jag sökte med till Melodifestivalen 2024 men som inte kom med, vilket är synd. Jag hade verkligen hoppats på en revansch i Mello med den här låten.

Men nu kommer den ut ändå och Julia passar på att tillägna låten till sin flickvän och hylla deras kärlek.
– Min flickvän och allra bästa vän heter Catarina, men kallas oftast för Catta. Jag tilltalar henne i och för sig nästan bara som älskling. Jag vill tillägna låten henne för att sedan hon kom in i mitt liv så har jag mått mycket bättre än tidigare. Innan jag träffade Catta så dränkte jag mig i jobb och kände mig väldigt ensam väldigt länge men nu hon lyser upp min vardag som den sol hon är. Hon skämmer bort mig med så mycket kärlek och jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna henne.
– Det är viktigt att sjunga om queer-love för att göra det mer synligt att det existerar och är normalt, tror jag. Jag som queerperson törstar efter queer-representation där ute så därför tänker jag att jag också vill bidra med lite till potten.

Är du besviken att den inte kom med i Mello?
– Ja, jag ska inte ljuga och säga att jag inte blev besviken för det blev jag. Dock så vet jag hur hård konkurrens det är när det kommer till att norpa en av platserna i startfältet. Jag vill så gärna få revansch och framförallt få möjlighet att göra Mello när det är publik. Vi får se om jag söker igen, det beror helt på om jag känner att jag har en låt som känns 100 procent bra att skicka in.

– Men nu är det fullt fokus på Superlove och med rätt skjuts och spridning garanterat skulle kunna slå internationellt.