Succétävlingen ifrån fjol, där olika drag-performers möttes på Backdoor i ett Melodifestivalen-liknande tävlingsupplägg, leds av Vanity Vain. Finalisten från Drag Race Sverige, kommer att vägleda publiken när olika drag-stjärnor tävlar i tre deltävlingar om finalplatser innan det är final i mars. Top 2 varje deltävling väljs av publik som sedan duellerar i en Lipsync-battle. Och vad som händer sen, är öppet:

– Det är minst en från varje deltävling som går till final, och ”If it’s a tie – it’s a tie”. Jag vill heller inte gå ut med hur upplägget i Andra Chansen är – det skiljer sig lite och ska vara mer en överraskning på plats, säger Vanity hemlighetsfullt och fortsätter:

– Vi tar tillbaka tävlingen för att det var en ursucce förra året, och på grund av högt tryck lägger vi till en deltävling. Under året som gått har ingen kunnat undgå att det ploppar upp nya dragartister hela tiden från alla hörn och kanter.

Vinnaren kammar hem titeln The Rising Star Of Backdoor men även en egen headline-show under Stockholm Pride, och en massa annat.
– En headline under Stockholm Pride är kort och gott att man får sin egen kväll på dörren, och en bra slant på kontot.

Var det självklart att fortsätta med tävlingen i år?
– Jag ser privilegiet med att ha min egen dragscen, så det är min skyldighet och min tur att ge andra plats med att få stå på scen och visa sin talang och passion. Och sedan förra årets tävling har förfrågan om en till tävling varit stor – så nu står vi här.
Förra året segrare blev Chiwi och då var det Vanity Vain och Misty Bubble som ledde hela tävlingen, men på grund av jobbbeslastning, så står nu Vanity själv för ”ledandet”.
– Eller, helt själv är jag inte. Jag har absolut några överraskningar under peruken….det kommer både en och en annan legendar inom dragvärlden som joinar mig.Det kommer att variera lite med hur många det blir i varje deltävling, och inskicket har redan börjat.
– I år vill jag se artister som har roligt! Lägg allt övertänkande åt sidan och ha kul! Har du roligt så har publiken roligt, hälsar Vanity.
Datum för deltävlingarna är: 9/2 Deltävling 1, 16/2 Deltävling 2, 23/2 Deltävling 3, och sedan final 8/3. Och innan det har man chansen att tävla sig tillbaka in i tävlingen – och till final genom Andra Chansen den 1/3.