Foto: Magnus Ragnvid och  Jens Nordström

Hur kommer detta samarbete sig?
Melanie: 
Vi skrev ’Arrows’ ihop 2021 och i höstas lyssnade jag igenom demos på datorn med mitt skivbolag, vår duett dök upp och jag tror vi alla i rummet insåg att den här låten måste få se ljuset nu. Jag ringde Paul och blev så glad att han kände samma sak, och ville släppa den med mig! 

Hade ni en klar bild innan vilken typ av låt ni ville göra, eller hur växte just Arrows fram?
Melanie: Jag skulle säga att låten skrevs 100 % på feeling i rummet tillsammans. Det var en otroligt fin connection mellan mig, Paul, Julie Aagaard och Emil Lei som vi gjort låten med. Ibland ska man bara släppa kontrollen och åka med i resan. En bra grej att tänka på också allmänt i livet (skrattar). Jag får också tacka Warner Music och Anderz Wrethov för låtskrivarcampet de höll nere i Vellinge, det var nämligen där den skrevs.
Paul: Låten växte fram väldigt spontant och organiskt. Det var som Mel säger, det var som att åka med i en musikalisk resa för alla delade samma uppfattning om vart låten ville ta sig.

Vad skulle ni säga att den andres styrka rent låtskrivarmässigt är?
Melanie: 
Paul Rey osar ju musikalitet, det är därför jag också tror att det var en sån smidig och rolig process när ’Arrows’ skrevs. Nu har vi haft en session ihop bara men efter den dagen och slutförandet av vår duett skulle jag kalla Paul för en ’allt i allo’-låtskrivare, en vass overall-bild på melodier, text och produktion. Framförallt kunna lägga en känsla på något!
Paul: Melanie är skarp med text och snabb med melodier, otroligt tydlig med vad hon vill förmedla med en låt. Hon är så varm och genuin som person, vilken ger en trygghet i skapandet och samarbetet som tillåter en att vara sig själv och lyfta idéer och tankar utan att tveka. 

Ni tävlade i samma deltävling i fjol, hur ser ni tillbaka på ert Melloäventyr 2023?
Melanie: Ja! Hur fint att vi släpper låt ihop nu också? Mitt Melloäventyr, min debut som artist, ser jag tillbaka med glädje, kärlek, underbar stämning som mitt team, familj och vänner bidrog mycket med. Jag hade så sjukt kul, kunde vara mig själv 110 % och det finaste av allt är att när jag väl stod på scenen kunde jag bara känna – nu åker vi – utan att någon form av nervositet tog över. Tacksamhet, yihaaa!
Paul: Det var lika roligt som alltid! Är tacksam över att ha kunnat vara med i Mello så många gånger som artist de senaste åren, det hade jag inte gissat för fem år sen! 

Var denna duett påtänkt för Mello 2024?
Melanie: 
Nä, det var den inte, men jag kan absolut se att den hade gjort sig fin där. ’Arrows’ får göra sig hörd och sedd på andra plattformar och via en lyric video som kommer att släppas på Youtube.

Vilken tycker ni är tidernas bästa duett?
Melanie:
 Jag vet inte om jag vågar säga att det är tidernas bästa duett, men det finns en låt som alltid får mig på mys-humör och det är ’A Safe Place To Land’ med Sara Bareilles och John Legend, alltså LYSSNA på hennes klang, hennes ton och känsla när hon startar låten! Snälla nån, vem får inte en crush på henne?
Paul: Den duetten jag absolut lyssnar mest på nu är ”Hardest Thing” med Olivia Dean och Leon Bridges. Jag absolut älskar båda artisterna, låten är fantastisk och deras stämmor är helt makalösa ihop.

Om ni inte får välja varandra, vilken annan svensk artist skulle ni vilja sjunga duett med?
Melanie: 
Rent spontant: Darin. Hans namn ploppade upp nu när jag läste frågan. En låt på svenska? Två öppet multikulti-queers ihop, fint ju!
Paul: Benjamin Ingrosso! Det hade varit riktigt kul att skapa något ihop på svenska och jag tror våra musikalitet hade lirat bra ihop!