– Jag vill att det ska vara oförutsägbart, säger han till QX.
Tanken med programmet är att bevaka livescenen i Sverige och träffa aktuella profiler eller besöka spännande platser.
– Jag vill belysa allt kreativ som händer i landet. I nästa avsnitt ska jag besöka Orionteatern i Stockholm. Vi har en del sjuka idéer. Där har man en hel del levande djur i föreställningen. Själv är jag rädd för till och med hundvalpar, men det är bara att köra.
Daniel Paris programledarstil är personlig och humoristisk. Men han skämtar helst om sig själv.
– I början av min karriär tror jag att folk tyckte att jag saknade självdistans, men som i intervjun med Shirley Clamp bjuder jag exempelvis på att jag är en iranier med stor näsa. Ibland kan jag tycka att vi är lite för stiffa här i landet. Jag kommer från en familj där vi skämtar mycket. Min mamma skojar nästan för mycket med pappa ibland.
Programserien sänds på Ticnets hemsida och via Expressen och Sydsvenskan. Det läggs dessutom upp på youtube. Han berättar att har ett tajt gäng omkring sig, bland annat producenten Karin Winther, och att han är nöjd med premiärprogrammet.

– Jag log faktiskt när jag såg det. Vi hade det väldigt kul.
Förutom att leda Nöjeskoll åker Daniel Paris runt i landets skolor och föreläser om vikten av utbildning och hur man bygger upp sin självkänsla.
– Jag tycker det är viktigt att prata om sådana saker eftersom jag själv kände mig utanför. Det här gör jag i Sveriges kommuner och landstings regi. Behovet finns verkligen.
Varje torsdag medverkar han dessutom i radioprogrammet Vakna med NRJ, tillsammans med Roger Nordin, Titti Schultz och Ola Lustig.
– Dom är asgrymma, vi klickade direkt, säger
Vem har du som programledarförebild?
– Jag blir inspirerad av många, men jag vill vara Petra Mede!


Daniel Paris är med vid Attitude-Mässan i Kista den 7 – 8 mars, där han ”leder oss genom mode- och skönhetsdjungeln”



Daniel Paris i QX november 2012. Ladda ner som PDF här