– Jag kommer att dela på det kreativa med Linus så att vi kan få Backdoor att växa ännu mer. Vi har jobbat ihop i många år nu med olika projekt och han har stenkoll på nöjeslivet. Linus kommer in som en härlig vind med nya idéer och ny energi, så detta känns supertryggt och jättekul, berättar Navid Kabiri för QX.

Ett av projekten blir nya nattklubben Främling, som ska vara Sveriges största schlagerdiskotek och öppnar den 27 Januari.

– Det har saknats en renodlad schlagerklubb så det är med stolthet vi presenterar Främling i en av våra lokaler där vi spelar Mello från början till slut. Och det blir Mello-stjärnor på scen och en jäkla massa glitter!
Och samtidigt kör Backdoor sin klubbverksamhet precis som vanligt, berättar Linus.

Med tanke på Vanitys stora kontaktnät inom dragscenen utökas också just den. Från den 9 februari blir det en ny säsong av The Rising Star of Backdoor. Redan har rekordmånga ansökningar inkommit, från både nya och gamla ansikten, och det blir show 16 och 23 februari och 1 och 8 mars.

Blir det mer temakvällar och olika inriktningar de olika dagarna?
– Vi sitter med en massa planering just nu för våren och sommaren 2024, och vissa saker som funkar kommer vi att hålla fast vid och ändra andra som inte funkar.

Linus roll blir helt enkelt ”creative director” på Backdoor, men detta betyder såklart inte att Vanity försvinner från Backdoors blöta dansgolv, snarare att gästerna kanske kommer se Linus betydligt mer än Vanity till och från.

Vad ser ni som varandras stora styrkor rent yrkesmässigt?
– Navid är ju uråldrig inom nattklubbsbranchen, och det är ju vinnande bara i sig. Så jag tror att med min kreativitet och hunger i att sätta tänderna i saker och skapa nyhetskänsla kan göra att vi som duo kan blir toppen, säger Linus.

Navid fortsätter:
– Linus är en av de driftigaste personer jag känner. Han brinner för HBTQ+communityt och nöjeslivet vilket kommer att passa perfekt här på Backdoor.

Slutligen, att straighta ”tar över” regnbågställen är sedan gammalt, hur håller man en balans bland gästerna så att alla är nöjda och framförallt trygga?
– Vi ser gärna en blandning bland våra gäster, straighta som gay. Alla är välkomna till Backdoor så länge man sköter sig och respekterar varandra oavsett kön, läggning eller preferenser, menar Navid.

– Att sätta labels på allting skapar separation och vi vill vara den nattklubben som skiter helt i det och välkomnar alla. Det är ett move i helt rätt riktning för Backdoor, avslutar Linus.