Sara Ramirez har inte haft det lätt sedan hen anslöt sig till Sex and The City-serien And Just Like That. Ramirez Che Diaz var en minst sagt polariserande rollfigur och inför säsong två hoppades många att Che skulle vara ett minne blott. Men inte.
Istället fortsatte den bisexuella och ickebinära karaktären sin romans med Miranda efter att den rödhåriga seriefavoriten lämnat sin man Steve för kaxiga Che.

Under säsong två gjorde dock Miranda och Che slut, och inför stundande säsong 3 av HBO Max-serien har Ramirez fått lämna serien. Sara Ramirez, som fick ett publikt genombrott i Greys Anatomy, tog dock inte detta med ro utan menade att hen fått sparken för att hen tydligt visad stöd för Palestina i det pågående kriget mellan Israel och Palestina. I ett Insta-inlägg skrev Sara Ramirez nyligen:

Vår bransch är så dubbel. Samtidigt som priser delas ut så skapar rollbesättare och agenter svarta listor där skådisar och andra som stöttar Palestina och Gaza hamnar  så att de inte ska kunna jobba igen”. Och Ramirez menar då att hen är en av dessa.

Brittiska tidningen Daily Mail har pratat med flera källor inom tv-branschen som dock menar att så inte är fallet, utan att Ramirez helt enkelt fick gå för att Che klickat så dåligt med tv-tittarna. Och nu var det dags att göra något åt det.

Varken seriens producenter eller tv-bolaget Warner Bros, som producerar And Just Like That, har ännu kommenterat detta.