Berätta, hur kom Sidenotes till?
– Det började som en spontan melodisk idé och var en relativt avslappnad process. Jag utforskade känslan av att inte veta vad en ska välja bland oändliga idéer och identiteter, likt Sylvia Plaths dikt ”the fig tree”.  När jag skapar nya låtar föds oftast visuella idéer samtidigt, medans jag lyssnar på musiken. Det smittar lätt av sig på låttexten då jag automatiskt visualiserar scenarion som låten utspelar sig i. Under höster besökte jag även Los Angeles med min kompis Angelica och där bestämde vi oss för att filma musikvideos själva. Så vi hyrde en kamera och jag knåpade ihop en tydlig moodboard. På en dag var alla scener för Sidenotes filmade.

Beskriv din musik!
– Själfylld, lekfull och smått knäpp. Jag inspireras av soul och jazz, men också det intuitiva som ibland upplevs som ”oväntat”. Det finns en sårbar nerv som jag berörs av extra mycket i akter som bland annat Hiatus Kaiyote, Yebba, Amy Winehouse, Niki & The Dove, Sade och Pink Floyd. Jag inspireras även av människor som bara är och skapar i enlighet med sin ärliga övertygelse och vågar vara sårbara samtidigt som de tar plats.

Vem är du då?
– Jag är en lesbisk 24-åring som älskar att skapa och prova och testa och försöka och våga för att sedan till slut kanske lära mig något. I juni 2023 gick jag ut skolan Musikmakarna och innan det bodde jag i Malmö där jag pluggade ett år på hip-hop skolan Spinneriet. Mina drömmar har alltid innehållit musik och kreativitet, men även att möta världen som mig själv.

Du har en Vanity Vain-tröja i videon, är du ett fan av henne och Drag Race?
–Jag älskar Vanity Vain och jag älskar Drag Race. Jag är ett big fan. Det är en sån perfekt kombination av underhållning, queerness och extravagans. Apropå inspiration så kan jag absolut säga att drag också inspirerar mig. Jag har ännu inte gjort min första draglook, men skulle inte förvåna mig om det är något ni ser mig debutera med kommande år (skratt).