När SLM Stockholm under onsdagskvällen höll årsmöte var det ännu ett år med ett positivt ekonomiskt resultat. Klubben som hållit till på Wollmar Yxkullsgatan i 25 år drivs helt med ideella krafter.
– Det är inte minst det som får mig att vilja komma tillbaks som ordförande, säger Anders Selin som valdes vid årsmötet att leda föreningen under två år framåt.
Han tar över efter Piter Ring som lämnar över en förening som inte bara firar 25 år på Wollmar Yxkullsgatan utan som dessutom förbereder det kommande 40-årsjubiléet.
– Anders. Du har varit ordförande i många organisationer, vad är det som skiljer andra föreningar från SLM?
– SLM är en social förening och som det har vi en stor betydelse för många på ett personligt plan, svarar Anders Selin. Och just detta med det enorma engagemanget från medlemmarna. Det är någon som många andra organisationer har stora problem med idag.
SLM Stockholm hade vid årsskiftet 874 medlemmar vilket gör föreningen till en av de största läderorganisationerna för män i Europa och den näst största föreningen för hbt-personer i Sverige.
Vid mötet kunde föreningen presentera den nya satsning på ”status-pubar” där Venhälsan är på plats en onsdag i månaden. Ett verksamhet som hittills genomförts två gånger där läkare och sköterskor är på plats för att svara på frågor och erbjuda testning för hiv och hepatit. Under året planeras även en ökad synlighet i samband med Pride liksom de två årliga internationellt kända festerna Bastille och Baltic Battle.
Vid årsmötet blev QX förlagschef Jon Voss invald som hedersmedlem.
SLM har öppet varje onsdag, fredag och lördag och har dessutom öppet för specialkvällar andra dagar i veckan och sista torsdagen i månaden hyrs lokalerna av Wish som samlar kvinnor, transpersoner och intersexuella intresserade av fetischer och BDSM.
Anders Selin har tidigare förutom ordförandeskap i SLM Stockholm även varit förbundsordförande i RFSL och HBT Socialdemokraterna liksom Stockholm Pride.