Tuck O’Hej, som startades 2020 som en digital show under pandemin, och de senaste åren blivit en populär scen att uppträda på. Här välkomnas alla typer av queer konst:drag, burlesk, livemusik, stand-up och mycket annat.

– I kväll vill vi hylla ballroom-communityt eftersom de ofta inte rör sig på samma scener som det ”vanliga” Drag-Sverige. Det blir en mix av lipsync, voguing, hairflips och några spännande överraskningar, berättar Brenda Mandlar och Ceviche De Chocho, som står bakom Tuck O´Hej.
Ceviche de Chocho (Chocho 007 inom ballroomscenen) har varit en del av ballroom-communityt sedan 2021 och utmärkt sig i kategorier som ”Best Dressed” och ”Fashion Killah” både i Sverige och utomlands.
– Just tack vare detta uppkom samarbetet naturligt då Tuck O’Hej och ballroom har många gemensamma nämnare: pure, raw, queer energy och absolut ingen typ av diskriminering tillåten, berättar duon.

Innan själva dragshowen kommer publiken att få möjligheten att få se en riktig ”ballroom function” , som många har sett i serier som Pose och Legendary. Det kommer finnas tre domare, en DJ, en MC och åtta kategorier att tävla i.
– För att motivera flera dragartister att joina ballroom-communityy har vi kvällen till ära introducerat kategorin Best drag look där vinnaren kammar hem en pokal och 1000 kronor!

Och för att vinna denna kategori krävs en look som ser genomtänkt ut from topp till tå. Så QX bad om en råd på vägen:
– Oavsett om man väljer att presentera glamour eller camp så ska man tänka på att ha de rätta accessoarerna och man ska inte glömma att ha fina skor! Chocho har personligen ”coachat” en del dragqueens som har visat intresse för kategorin och kan redan nu berätta att ”the battles are gonna be HOT”.

Tuck O´Hejs publik är varierad och inkluderande. Duon, som tidigare jobbat på klubben King Kong förväntade sig en övervikt av framförallt gaymän, men publiken på Tuck O’Hej innefattar hela queera spektrumet.
– Alla är välkomna hos oss. Vi har fått så fin respons och många komplimanger över just atmosfären som skapas på våra shower för vi försöker interagera med publiken och skapa en upplevelse. När man lämnar Tuck O’Hej ska man inte bara känna att man har tittat på en dragshow, utan vi ser även gärna att man lär känna någon ny, kanske sitt nästa ex! Eller hittar sin nya favvoartist.  Vi lägger ner så mycket jobb och kärlet på detta projekt och uppskattar varenda person som kliver genom dörrarna.

Under kvällen blir det givetvis dans också. Dj:s Panica och Kjell spelar, och musikmässigt råder bara en regel: Ingen schlager!
– Det är inget fel med genren, men vi tycker att alla andra klubbar spelar den så vi vill kunna erbjuda något annat. Hus-dj:n Panica spelar pop bangers och remixer med en touch av house. Kjell, som själv är en del av ballroom communityn, bjuder på ännu fler bangers och lite ballroombeats så publiken kommer få chansen att se voguing hela vägen till 03!

Kvällens schema:

19:00 Dörrarna öppnas
20:00 Balen börjar
22:30 Drag showen drag igång
00:00 Klubb till 03