– Jag har alltid älskat den svenska visskatten och att låta Tjorven sjunga dessa sånger är att förena två av mina stora kärlekar: dragshow och visor. Steget tror jag var ganska kort från alla sånger av Astrid Lindgren och Georg Riedel som jag växt upp med. Emil var min barndomsidol, berättar Per Öhagen, som på söndag ikläder sig rollen som Tjorven.

Tjorven är i vanliga fall en del av duon HBTQUL som består av Lillan och Tjorven. De började göra filmer på Instagram under pandemin och har sedan dess lett guideturer för barn på Dramaten och har även en Karaokebrunch, SvenskPoppen på Popstory på ABBA museum. Den här produktionen gör Tjorven solo, men med HBTQUL:s ackompanjatör Marcus Möller.

Vad är så bra med Svenska ord-katalogen?
– När Tjorven sjunger Svenska Ord avses såklart Hasse och Tage, men också Povel Ramel, Olle Adolphson, Evert Taube med flera. Det blir en mix av låtar som poetiskt och med humor beskriver kärlek, gemenskap och längtan efter ett samhälle där alla får plats.
– Och jag kan lova att allt blir queer när Tjorven är i farten! Föreställningen är en del av Reginateaterns satsning ”Queer Söndag”.

Med på Reginateatern är också musikern och kompositören Jonas Drejholt och musikalartisten Victor Molino Sanchez, och deras föreställning Drag Under Galoscherna.

– Drag under galoscherna är deras queera dragföreställning som bygger på kända hits. I föreställningen på Regina blir den en naturlig andra akt efter Tjorvens oldschool- kavalkad.