Kim, 38, är uppvuxen i Leksand, Dalarna och jobbar som processledare på Västra Götalandsregionen och Erik, 38, är uppvuxen i Åtorp i Värmland och jobbar som präst inom Svenska kyrkan. De bor tillsammans med Kims syster Jannas familj på gården, Läkaren Pelle och barnen Birgitta 6, Märta 4, och Harald 2 år. QX tog ett snack med paret.

Hur kommer det sig att ni är med i programmet?
– Vi fick frågan via våra arkitekter, Fabel Arkitektur, som i sin tur fått frågan av SVT om dom kände till något projekt som skulle passa i Husdrömmar. Efter lite övertalning så tänkte vi att det kunde vara ett kul sätt att få bygget dokumenterat. Vilket vi är väldigt glada för idag!

Ni bor i en Dalagård, vad lockade er till den?
– Vi hade länge pratat om att hittat ett gemensamt ställe att bo på så det blev en självklarhet när den här gården dök upp. Den levde upp till vår ganska långa önskelista, så vi slog till direkt. Platsen är fantastisk, med närhet till en sjö, en å som rinner över gården, samt många hus som vi drömmer om att renovera och fylla med liv!

Ni bor på en plats, jobbar på varsin andra plats, och renoverar på en tredje. Hur funkar det?
– Det har varit en del logistik och planering under byggperioden, men sen årsskiftet så bor vi i Stråtenbo och pendlar till våra jobb i Uppsala samt Göteborg. Det har till och från varit väldigt utmanande så det är nu skönt att vara ”i mål”.

Ni har köpt gården tillsammans med Kims syster, hennes man och deras tre barn för att kunna vara ”extra föräldrar” till barnen, Det låter jättefint, har ni alltid haft en nära syskonrelation?
– Det är också väldigt fint, vi är så glada och ser det som ett privilegium! Jag, Kim, och Janna har alltid haft en nära relation, även om vi under väldigt många år bott på olika platser i Sverige. Därför är det fint att vi nu har en gemensam plats, tillsammans alla fyra.

Hur träffades ni?
– Vi träffades via Qruiser för cirka 14 år sedan och gifte oss 2017. Vi har, till och från, bott i Göteborg sedan 2007.

Vad var den största utmaningen med att vara med i tv?
– Vi upplever inte att det var en utmaning, det var mest en kul och spännande erfarenhet. Visst tycker vi att det är lite nervöst nu när det skall sändas!