Han hade inte sett programmet när hans dotter och hans ex anmälde honom.
– Jag har levt som singel ganska länge, men ska sluta jobba i år och satsa lite mer på kärleken. Och detta är en av de roligaste sakerna jag gjort i mitt liv. Vi var 24 personer som hade så kul ihop.

Så, vem är du? 
– Jag bor i Handen, söder om Stockholm och kör lastbil i Mellansverige. På fritiden är det fortfarande golf som gäller och  dans med vänner och resor. Jag har två barn, ett i Oxelösund och ett på Irland. Och de är jätteglada för att jag gav mig ut på det här äventyret.

Du pratar om din bisexualitet i serien, var det självklart?
– Inte självklart, men det kändes rätt. Halva gänget sa ”va!?”, när jag berättade. Det var jätteroligt och att jag var öppen fick andra att öppna sig, och flera av kvinnorna berättade om bisexuella erfarenheter. Överlag var alla openminded.

Du har inte levt öppet som bisexuell så länge?
– Nej, det var för åtta-nio år sedan som jag kände att jag ville utforska den delen. Jag har vänner som är gay, bi och trans, och under mitt liv har jag haft trekanter, saker och ting har hänt… Man lever bara en gång och jag vill njuta av att vara singel och utforska livet. Men jag har aldrig gömt den här sidan.

Du är uppvuxen på Irland med tio syskon i en katolsk familj och din familj ville att du skulle plugga till präst?
– Ja, mamma ville att jag skulle in i kyrkan, hon hade syskon som var nunnor och präster. Men när jag var 14 bestämde jag mig för att inte gå i kyrkan. Och de gav upp till slut.
Under en semester i Spanien träffade Thomas en svensk tjej som han höll kontakten med via brev, och snart var de gifta. De fick två barn och skilde sig som vänner under tidigt nittiotal. Sedan dess har han haft flera förhållanden, men var nu singel när Hotell Romantik knackade på.

Programmet är ju rätt straight, hade du hoppat på om det varit en säsong för enbart bisexuella?
– Ja, det tror jag. När jag sa ja var jag singel och jätteöppen. Jag tänkte varför inte, jag ville bara njuta av hela erfarenheten. Jag är 67 och ska bara njuta av livet. Många i min närhet har dött och man måste leva i nuet.