Jessie Baird arbetade som programledare på den australiska nyhetskanalen Channel ten och var tillsammans med flygvärden Luke Davies. Sedan 19 februari har paret varit försvunna och sågs senast i programledarens hem i Paddington i Sydney.

Enligt information från grannar ska ett eller flera skott ha hörts från bostaden. Även ett larmsamtal från Lukes telefon ska ha inkommit till polisen, men avbröts innan han hann nå larmoperatören.

Polisen och tidigare kändisbloggaren Beaumont Lamarre-Condon överlämnade sig själv till polisen fredagen den 23 februari och står nu åtalad för dubbelmord. Till en början vägrade han att samarbeta eller ge detaljer om mordet, men idag avslöjade han vart kropparna låg.

Det var på en lantgård i Bungonia, strax utanför en bostad, som paret hittades täckta av sten och skräp.

Polisen misstänker att paret mördades i Jessies hem då en kula som matchar ex-pojkvännens tjänstevapen hittades i fastigheten samt en ”betydande” mängd blod.

Hbtqi-communityt i Sydney är förkrossade. Arrangörerna av helgens Sydney Mardi Gras-parad har tagit beslutet att inte låta någon polis delta, rapporterar PinkNews. I en kommentar säger de:

”Vår gemenskap behöver utrymme för att sörja förlusten av Jesse och Luke som, innan denna tragedi, skulle ha varit här och firat med oss på festivalen. Styrelsen har fattat beslutet att be polisen att inte marschera i paraden 2024”.