Becky Wiggles, 27, blev känd över en natt när hon 2021 laddade upp en kontroversiell video på TikTok om sitt jobb som strippa. ”Har jag förstört mitt liv?” tänkte hon. Hat blandat med kärlek fyllde kommentarsfältet. Följarskaran växte från några få till tusentals följare och helt plötsligt var hon ansiktet utåt för stripp-yrket.

– Jag slängde upp en vlogg om hur det var att vara strippa, säger Becky som under två år har kämpat för att normalisera och avstigmatisera stripp-yrket med hjälp av sin plattform.

För snart fem år sedan satte Becky Wiggles för första gången sin fot, eller snarare sina stilettklackar, på en strippklubb. Från sitt vardagsjobb inom industri tog hon sig an ett nattjobb på en strippklubb i Göteborg. En kollega på industrijobbet var bartender på klubben och hade introducerat henne. Det var inget lätt beslut att ta, men hon visste att 9 till 5-jobb inte var något för henne och “adult entertainment” har alltid kittlat en liten nerv hos Becky.

Hon levde ett dubbelliv. På dagarna jobbade hon på industrin, om kvällarna dansade hon naket och förförde män. Hon höll sitt nya jobb hemligt, eftersom hon, som många andra i branschen, brottades med fördomar och stigmat kring att vara sexarbetare. Att vara öppen var inte lätt. Bilden att svenska strippklubbar var underground, med fördomar och tabu, gjorde att hon behövde dölja det.

– Jag är ju bisexuell och det är en rolig parallell för jag kom aldrig ut med det. Jag har aldrig varit i garderoben som queer-person, men jag var i garderoben som strippa.

Efter ett år inom industrin visste hon att hon hade hittat sin plats. Hon blev förälskad i sitt yrke och dubbellivet hon hade levt blev mer och mer påtagligt. Hon ville inte ljuga mer för sin familj.
– Jag kände att jag inte gjorde något fel. Jag gjorde bara det jag älskade. Men med tanke på hur stigmatiserat det är så var jag tvungen att dölja den sidan av mig. Men efter ett år ville jag inte mer.

Det var dags att komma ut ur garderoben för sina föräldrar. Hon rev av plåstret och berättade om sitt nya jobb.
– Jag var jätteorolig att de skulle säga upp kontakten och hade alla möjliga mardrömsscenarion i huvudet. Men när jag berättade var de väldigt förstående. Jag var 22, men de sa att jag var en vuxen kvinna och kunde ta mina egna beslut. De var väldigt stöttande.

Även om tanken aldrig var att bli ansiktet utåt för det kontroversiella ämnet råkade det bli så efter vloggen hon la upp.
– Jag visste att sekunden jag blev offentlig med det skulle det stå strippa i pannan på mig resten av mitt liv. Det var en stor risk att ta. I Sverige pratar folk gärna om oss men inte med oss. Jag ville fylla den funktionen.

Becky upplever ett motstånd på sina sociala medier om att normalisera yrket. Debatten som delar Sverige i två – är det ett jobb eller är du ett offer?
– Man kan tycka vad man vill om strukturer som gör att det här yrket existerar. Men för min del tycker jag att det är skevt. Jag ser det här som erotisk underhållning.

Becky håller inte med om den bilden av strippor som offer stämmer.
– Många har en bild av att vi strippor är utnyttjade och att vi säljer våra kroppar. Men jag känner inte igen mig i den bilden. Jag dansar och jag gör det naken för människor, men ingen har rätten till min kropp för det.

Becky berättar att hon träffat på alla sorters människor. Det är förvånansvärt många queera kvinnor i industrin. Men det är inte bara Beckys kollegor som är queera, utan hon ser också ett ökat intresse bland queera kvinnor att besöka strippklubbar.
– Alla som tycker om att se nakna kvinnor är välkomna. Jag älskar det, säger Becky och fortsätter:
– Det gäller att ha en bra kommunikation och tidigt prata om mitt yrke. Det är inte alla som tycker det är okej att dejta en kvinna som dansar naken framför främlingar. Det är inte för alla.

Annars ser hon mest fördelar med att dejta en strippa. De lägger sina egna scheman, har mycket fritid, tjänar bra med pengar och kan skämma bort en efter en bra natt på klubben.

I framtiden vill hon göra något mer än att “bara” vara TikTok-kändis. Hon vill fortsätta sitt arbete för branschen på andra vägar. Just nu är Becky aktuell med den nya podcasten Giggles with Wiggles som är en förlängning av arbetet hon gör på TikTok.

Målet är att fortsätta normalisera stripparyrket och till sin hjälp har hon flera personer från industrin som gästar podden.
– Det är en rolig podd där vi pratar om yrket, skrattar, dricker vin och har det trevligt.