Den 41-årige fårbonden från Sundsvall bor numer i Skåne där han basar över får, hundar, katter, kaniner och höns. Och nu hoppas han att killar i hela Sverige ska skriva brev så han kommer med i TV4;s succéserie.

Så, vem är du?
– Jag är en fårbonde som bor utanför Degeberga, i Tommelilla kommun, Dessutom jobbar jag som landsbygdsrådgivare och är utbildad agronom. Andra intressen är byggnadsvård, gamla bilar och auktioner. Jag är ganska ovan att det är fokus på mig, men ser fram emot att öva på det.

Du kommer från Sundsvalll från början?
– ja, det gör jag. Jag flyttade därifrån till Stockholm där jag jobbade på Länsstyrelsen, och sedan fick jag jobb i Kristianstad under en period. När det var dags att flytta tillbaka till Stockholm trivdes jag så bra i södra Sverige att jag flyttade ner för gott.

Hur går dejtandet där nere då?
– Ja, jag har ju en sida på Qruiser och dejtar lite grann, men det har inte blivit så mycket av det så nu kände jag att jag ville testa något nytt.

Har du sett tidigare säsonger av ”Bonde”?
– Ja, alla. Det är intressant att det är en hög träffprocent, då många faktiskt finner kärleken. Men det är svårt att jämföra då de flesta är hetero och det inte varit med så många homosexuella bönder.

Vad ser du mest fram emot?
– Att få brev. Jag hopas att den lilla filmen som TV4 gjort kommer att ge en bra bild av mig och att det leder till brev. Det vore ju intressant att ha fyra killar här i sommar…

Så, om vi ska sälja in dig, vad är din styrka?
– Att jag är rätt glad. Mina vänner säger att jag strör positiv energi omkring mig.

Hur är det att leva som homo i Degeberga?
– Jag är öppen med vem jag är och tror de flesta vet om hur det ligger till, men det är ju inte det första jag berättar.. Jag vill att folk ska lära känna Christer först, men jag är ju klart öppen och trygg i vem jag är.

Har du varit öppen länge?
– Jag berättade för den första när jag var omkring 19-20 och gjorde lumpen. Då var jag dödligt förälskad i en kille. Sedan flyttade jag till Uppsala för att plugga och då visste de flesta. Det var så skönt att se att ingen gjorde en stor grej av det och att det var så accepterat . Sen berättade jag för mamma när jag var 24, och det var väl då jag brukar säga att jag kom ut på riktigt.

Varför sökte du till Bonde söker fru?
– Jag funderade fram och tillbaka och kunde inte riktigt bestämma mig om jag skulle söka. Men det är ju som sagt inte helt lätt att träffa någon här ute och jag kommer inte ut så ofta i och med att Malmö, som är närmsta stora stad, ändå ligger en bit bort. Fast så glömde jag bort sista ansökningsdagen så min kompis Maria fick skriva ihop ett snabbt brev som hon skickade in. Och nu är jag en av de här åtta!

Vad söker du?
– Jag vet att det är en klyscha men en vanlig kille som kan tänkas bo och leva som jag gör. Jag vill inte stänga några dörrar åldersmässigt utan ser att det viktigaste är att han har driv och inte är rädd att bli lite skitig.

Så, ge oss din drömman?
– Ja, det får väl bli nån kändis då: Måns Zelmerlöw. Eller Danny Saucedo. När Danny spelade folkmusik på fiol i tv smälte jag. Jag älskar folkmusik, och han gjorde det så bra.

Vill du skriva till Christer? Så här gör du!

1. Berätta om dig själv och vilken bonde du fastnat för.
2. Ange dina kontaktuppgifter och bifoga foto på dig.
3. Märk kuvertet med namnet på bonden du skriver till.

Skicka brevet senast onsdag 14 maj till:

Bonde söker fru
TV4
115 79 Stockholm

Eller via:
Bonde söker fru/tv4.se