I oktober 2021 kom Josh Cavallo ut som gay. Han spelar i Adelaide United i Australiens högsta liga och är den första professionella manliga fotbollsspelaren att vara öppet homosexuell. Hans komma-ut-inlägg på Instagram uppmärksammades och hyllades världen över. På plattformen X, tidigare Twitter, skrev Zlatan Ibrahimovic ”Du är en vinnare. Fotboll är för alla. Stor respekt” och f.d. statsministern Magdalena Eriksson skrev ”Jag är säker på att det kommer inspirera så många unga människor”.

I onsdags gick fotbollsspelaren ut med att han nu är förlovad med elektrikern Leighton Morrell. Det var mitt på en fotbollsplan som Josh gick ner på knä för att fråga om Leightons hand. Det osade kärlek, glädjetårar och ”JA” på planen.

I ett Instagram-inlägget kommenterar han förlovningen.
”Börjar året med min fästman. Mr & Mr kommer snart. Tack @adelaideunited för hjälpen att arrangera den här överraskningen. Ert ändlösa support har betytt allt för mig. Ni har skapat en trygg plats i fotbollen, en som jag inte ens i min vildaste fantasi trodde var möjlig, och ni uppmuntrade mig att varje dag leva mitt liv autentiskt. Det känns rätt att dela det här speciella ögonblicket på planen, där allt började”.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av J O S H C A V A L L O (@joshua.cavallo)