I en intervju med den brittiska tidningen The Telegraph pratar den tidigare OS-stjärnan Caitlyn Jenner och den före detta proffssimmaren Sharron Davies om ämnet ”transidrottare”. De berättar om sina idrottskarriärer och de obligatoriska könstesterna de var tvungna att genomgå för att tävla. Caitlyn säger att hon än idag pushar på för att könstesterna ska återvända till idrotten.
– Om vi fortsätter på den här vägen kommer det i stort sett att vara slutet på kvinnors idrott som vi känner till det. Jag är någon som har genomgått en fullständig transition och jag kan fortfarande slå en golfboll 280 yards, säger Caitlyn och fortsätter:
– Jag känner av effekterna av (kvinnliga) hormoner i kroppen. Det har lite av en effekt men inte en stor effekt – och definitivt inte tillräckligt för att göra det jämnt.

Den tidigare toppidrottaren erkänner att många transpersoner är helt oense med hennes åsikter.
– De säger ”Åh, jag är en riktig kvinna, jag är en riktig kvinna” men jag säger ”Nej, det är du inte”, säger Caitlyn och fortsätter:
– Jag kommer att använda dina föredragna pronomen och jag kommer att behandla dig som en kvinna. Du kan springa och klä dig och göra vad du vill. Jag har inget emot det, det är okej. Men biologiskt sett är du fortfarande manlig (…) Jag betraktar mig själv som en transperson, jag är fortfarande genetiskt manlig, jag ändrade all min identitet ända ner till mitt födelsecertifikat så tekniskt sett – ja, jag är kvinna, men å andra sidan vet jag att jag inte är det.