Kite har toppat både den svenska singellistan och Spotify Topp 50 och har streamats över 9 miljoner gånger globalt. Nu släpper Benjamin Ingrosso låten på nytt – med brittiska Olly Alexander. Ollys Years & Years har haft hits som King, Shine och Desire, och han  nominerades till bästa huvudroll i BAFTA Television Awards 2022 för sin roll som Ritchie Tozer i AIDS-dramat It’s A Sin. Den 11 maj representerar Olly Alexander Storbritannien i Eurovision Song Contest med låten Dizzy.

Hur kommer detta sig, ni fick kontakt via Insta?
– Ja precis! Jag har varit ett stort fan i alla år och vi började följa varann i sociala medier och snacka lite. Sen pratade jag lite med skivbolaget om att släppa remixar av Kite och det vore så trist att bara plocka in en dj. Så jag och Astrid S gjorde en akustisk version och så fick Olly och jag ihop den här grejen. Jag frågade honom själv och han sa ja.

Vad har du för förhållande till Years & Years och Olly Alexander?
– Jag älskar musiken och tycker att till exempel King är en otrolig låt! Jag har haft koll på Years & Years i många år och är ett stort fan. Sedan tycker jag att Dizzy, som han ska tävla med i Eurovision, är skitbra. Och det är så kul att den låter som Fredrik Kempe & Sannas Du och jag mot världen (skrattar).

Hade han koll på att du varit med och tävlat i Eurovision?
– Ja, det hade han, Han verkar ha stenkoll på Eurovision.

Och vad tyckte han om Dance You Off?
– Haha, det vågade jag inte fråga. Han sa bara ”I loved it” och så sa vi inte mer om det. Han är en good liar (skrattar).

Har du sett serien It´s a Sin, om AIDS-pandemin i Storbritannien under 80-talet, som Olly hyllats för?
– Nej, jag har ju inte gjort det än. Men jag har typ aldrig sett en enda serie i hela mitt liv, och det är först nu som jag börjat intressera mig för det. Men alla säger att den är så bra.

Hur var det att träffa honom och har ni planer på att köra Kitre ihop live?
– Jättenaturligt, han är skitskön. Det är inget planerat just nu, men vi får se när det skulle kunna bli av.  Jag åker på turné snart och han ska ju förbereda sig för Eurovision, men sen kanske.

Olly har samarbetat med gayikoner som Elton John, Kylie eller Pet Shop Boys, vem skulle du vilja samarbeta med?
Elton John. Han är en av mina största förebilder och det kommer man höra i min nya musik. Jag inspireras av honom, George Michael, Freddie Mercury

Du inspireras av stora bögar helt enkelt?
– Haha, ja precis!

Slutligen, vad är viktigast på påskbordet för Benjamin Ingrosso?
– Ägg? Men det är väl samma saker som man har på julbordet och midsommarbordet?