Ortens barn är en samhällsskildring av gängkrigen baserad på alla nyheter om explosioner och skjutningar. Hur allt stiger ner i åldrarna, och att kriminella rekryterar barn som inte är straffmyndiga. Jag, som numer bor i Norrköping, hörde en explosion bara två kvarter bort och det är bara en tidsfråga innan nästa person dör.  Det är skrämmande.

Dogge alltså, varför han?
– Vi träffades genom en podd som jag hade, Fredagsdrinken. där vi pratade om att det vore kul om han gästade mig någon gång. Så när jag hade lite beats klara hörde jag av mig och. han nappade direkt. Jag frågade om han ville skriva utifrån sitt perspektiv eftersom han också är en förortskille.

Hur lyckas man som musiker bli hörd i dag?
– Jag har varit musiker och artist i snart åtta år och det är svårt att nå ut i bruset. Men mitt fokus har skiftat och för mig handlar det numer om att nå ut med ett budskap och nå till ett fåtal individer. Att bara få någon att byta väg skulle vara en vinst i sig och värd allt. Jag har lite tappat drivet efter framgång. Och jag har insett att jag vill vara cool som andra hiphopare, men inte riktigt har den pondusen.

Och du har lämnat Stockholm för Norrköping?
– Ja, min flickvän bor här. Det var ett enkelt och naturligt steg eftersom jag har blivit mamma.

Hur är livet förändrats att blivit mamma?
– Jag har inte lika mycket tid (skrattar). Annars vet jag inte….musiken är fortfarande ett terapeutiskt sätt att skriva av sig. Jag har haft tankar på att skriva om min dotter, men låten har inte kommit till ännu.

Mandy Rich kan ses på Arbis i Norrköping i kväll och låten Ortens barn är ute nu.