Ni kan premissen: Folkkära kändisar med matlagningsintresse gör upp om titeln Sveriges mästerkock VIP och därmed få 100 000 kronor att skänka till välgörenhet. Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Marcus Samuelsson, ska i vår bedöma Maria Montazami, Dominika Peczynski, Magdalena Forsberg, Anders Ekborg, Filip Lamprecht, Marcus Noterius, Arvid Stark och Tone Sekelius.

Vad fick dig att tacka ja?
– Det var självklart att säga ja när jag fick frågan! Jag älskar Masterchef och Sveriges Mästerkock, så när jag fick frågan i oktober var det bara att vänta på inspelningen. Det var kul men så mycket mer stressigt än vad man ser på tv. Och lägg därtill domare som hela tiden skriker att det knappt är någon tid kvar (skrattar).

Hur ofta lagar du mat till dig själv?
– Jag är inget fan av vardagsmat utan en person som gillar att laga mat till ett större syfte som större middagar eller inför jul. Jag gillar att ta mig tid och göra lite mer ”satsiga” saker.

Håller man med om allt som domarna säger?
– Man fattar vad de menar när de berättar, men det är verkligen intensivt och på riktigt att bli bedömd för sin matlagning. Där och då är det ju på riktigt och man är verkligen intresserad av hur de tycker att man levererar. Det är så intensivt att man drömmer mat när man är mitt i det.

Vem av ovannämnda personer kom du närmst under inspelningarna ?
– Det var ett superhärligt gäng som alla kom bra överens, men jag klickade bäst med Filip och Maria. Jag visste att hon var trevlig men inte så snäll och fin.

Vad är Tone Sekelius paradrätt?
– Kyckling är mitt paradprotein och så gillar jag att laga koreansk mat.

Vad har du alltid hemma i kylskåpet?
– Komjölk. Jag försökte ha havremjölk i kaffet ett tag men det är inte min grej. Annars, gurka, morötter, creme fraîche och keso.

Vad är det konstigtaste du ätit?
– När jag var yngre tillbringade jag somrarna i Rumänien hos farfar och där födde man upp kaniner och åt. Men när jag kom hem och berättade om det för mina kompisar tyckte dom att man var helt tappad för här är det ju söta husdjur.

McDonalds eller Max?
– Max.
Äter du koriander?
– Ja.
Favoritchips?
– Vitlök och chili, såna där grytfriterade. Det ska vara krispigt som fan.
Pizza of your choice?
– Hawaii.
Vad är hemligheten bakom en god köttfärssås?
– Jag lagar sällan, men låt den puttra länge.
Vad är din last?
– Kinder Bueno.

Sveriges mästerkock VIP har säsongspremiär den 24/4 på TV4 Play och TV4.