Hur uppkom idén om Audre?
– Idén om ett nytt lesbiskt & queer concept har funnits länge. Jag har velat skapa en ny plats som känns mer inkluderande inom vårat community. Målet har också varit att kunna ge förutsättningen för alla att gå på festen. Därför är jag extra glad att Södra Teatern ingått ett så pass generöst avtal med mig att jag haft möjlighet att bjuda in de 300 första personerna som skrivit upp sig på fri lista.

Vad är det för slags klubb?
– Den är nischad lesbisk och queer klubb. Men för mig i detta sammanhang representerar ”queer” icke-binära, transpersoner & alla andra under paraplyet som känner att detta är en klubb för dem, en mer inkluderande klubb inom vårat community. Där fler transpersoner, icke vita queers & de som identifierar sig med andra bokstäver, som kanske inte får lika mycket utrymme idag i vårat community och som kämpar mer kan känna sig extra välkomna. Jag försöker att finna en stående plats, som kan kännas som en trygg plats man gärna återbesöker. Likt Debaser Medis festerna jag arrangerade med Katja för en massa år sen.

Beskriv klubben med tre ord!
– QUEER SWEATY FAMILY. En familj som dansar hela natten lång.

Hörde att namninspirationen till klubben är Audre Lorde, en afroamerikansk människorättsaktivist, poet och feminist, berätta mer om det!
– Jag vill ha ett starkt namn på klubben. Att den ska representera kampen och inte bara festen. Jag har gjort fester så länge nu och känner att jag behöver att syfte som kan göra skillnad. Jag funderade på mina största inspirationer inom scenen är som har kämpat för våran rätt att existera idag. Audre Lorde är en av dem och jag har tidigare gjort insamling till ”The Audre Lorde Project”. Så namnet blir en hyllning till Audre Lorde och våra hjältar som har gjort skillnad till oss.

Vad har ni för inplanerade fester?
– Just nu är det Premiären som är inbokad och vi tittar på ett nytt datum. Men klubben ska arrangeras varannan månad till en början. Men det är inte lika lätt att fylla upp klubbarna idag som det var för 10 år sedan. Det kan ju ha med väldigt många saker att göra, men en av dem är väl att det blivit mer inkluderande på den allmänna scenen och behovet är annorlunda. Därför är det till exempel väldigt viktigt idag att jag och Moxy synkar våra datum för att det ska vara hållbart. Att driva klubb är en stor ekonomisk risk och det är svårt att få tag på fina lokaler på en helgdag, där en krögare redan har succé som det är.
Därför är det viktigt att gå ut på våra fester ibland, så att vi kan fortsätta.

Kommer ni köra tema-kvällar?
– Ja absolut. Lite maskerader och roliga teman är något som jag älskar att arrangera.

Var kommer den hålla hus?
– Premiären kommer att bli på Kägelbanan som är en del av Södra Teatern. Man går in vid Mosebacke och ner för trappen för att komma till klubben.

Vad blir det för slags musik?
– På dansgolv 1 kommer det alltid att spelas hip hop, r’n’b, afrobeat, reggaeton, latin, dancehall och så vidare.
Dansgolv 2 ska alltid vara lite flexibelt där man kan gå lite crazy och köra lite teman olika kvällar. På premiären så är temat ”klackarna i taket” Allt som går att sjunga till och dansa lite snabbare till. Vi är sex fantastiska DJ:s och kommer även att ha en speciell gäst från New York kvällen till ära. DJ Tikka Masala har även jobbat flera år med The Audre Lorde Project.
Tikka Masala är även känd som tidigare resident-DJ på Henrietta Hudson som är New Yorks äldsta lesbiska bar. annars är det jag själv, Yolanda Bohm, Ami Jammeh, och Push Play (Sara Songbird & Cissi Ramsby)

Vad händer i ditt liv annars?
– Jag sitter nu med ett otroligt projekt där jag skapar musik med artisten Tayo Hendrix  som är dotter till Jimi Hendrix.
Jag skapar mycket musik och satsar fullt ut på min dj-karriär och om tre veckor ”headlinar” jag på stora scenen på Miami Beach Pride.