Boken utgår från de siffror och forskning som pekar på en sexuell lågkonjunktur hos dagens unga, det vill säga att de ligger mindre än tidigare. Utifrån detta så tittar Emil på frågor som även på de teorier som om dagens unga mer konservativa än tidigare, men ger också en personlig berättelse om de egna erfarenheterna som bög född i slutet av 80-talet och att ha sex som hobby.

Så, har ungdomar mindre sex? 
– Om vi tittar på den internationella och nationella statistik som finns, ja. Men en central del av min bok är att titta på hur vi definierar sex. Något vi ser nu är till exempel att digitala praktiker blir allt vanligare och här tror jag att vi kanske behöver fundera på vad vi menar med sex. När media skriver om detta så formuleras det som ”ungdomar ligger mindre och mindre” det vill säga omslutande samlag så som analt eller vaginalt. Men sex är och kan vara mer och fler saker och i och med att tiderna förändras och fältet utvecklas så kan vi behöva bredda vår förståelse av vad sex är. Sedan hänger det här även ihop med att dagens unga även dricker och röker mindre, festar mer sällan och umgås frivilligt med sina föräldrar.
Stämmer detta även inom regnbågsspektrumet?
– Här är ett problem att mycket av den statistik och forskning som finns främst rör olikkönade, men det finns vissa liknande siffror bland regnbågsungdomar också. Det är även något vi ser hos dagens unga bögar och bisexuella killar även om de nog fortfarande ligger mer än sina hetero-kompisar. Här tror jag också att vi ser ett skifte där sex återigen ställs på en pedistal och blir väldigt laddat, istället för att ses som den lustfulla hobby det kan vara.
Har ordet slampa blivit könsneutralt?
– Enligt Nationalencyklopedin så betyder det sexuellt vidlyftig kvinna, och ordet som sådant är rätt könskodad. Jag ställer mig i boken frågan vad som hände med Samantha Jones från Sex and the City. Inom bögkretsar är nog slampa ett ord som folk använder, men det är ju sällan någon kallar en heterosexuell man för slampa till exempel.
Och avslutningsvis: Är slampan död? 
– Det är svårt att svara på, vi kan absolut se en form av förskjutning. Vad som hänt nu också är att slut-shaming blivit en internaliserad process, alltså att folk skammar sig själva för att vara slampiga istället för att omgivningen gör det. I vissa aspekter är nog slampan i alla fall utrotningshotad.