QX ringer upp födelsedagsbarnet som ligger i sängen med ostbågar och Nocco. Alex Letic har varit igång sedan 02:30 och vaknade nyss från en siesta.
– Jag gick upp tidigt och jobbade i Morgonstudion. Jag blev jättefint firad av redaktionen när jag kom in. Det var en perfekt födelsedagsmorgon.

Och dina kollegor överraskade dig med en videohälsning. Berätta mer om det!
– Det var helt sjukt! Jag fick en videohälsning från Suzanne Reuter. Jag blev riktigt överraskad och hade inte alls väntat mig det, säger Alex och fortsätter:
– I efterhand fick jag veta att vår researcher hade letat bland gamla intervjuer med mig och hittade ett reportage med QX där jag sa att jag skulle ”kollapsa” om jag skulle få prata med henne.

Hur kommer det sig att Suzanne är din stora idol?
– Jag växte upp med filmen Yrrol från 1994 vilket verkligen har genomsyrat min humor – syrlig, mörk och vass. Sedan började jag titta på komediserien Reuter och Skoog. Jag är ett stort fan och har under hela min uppväxt älskat Suzanne.

Hur ska du fira resten av dagen?
– Resten av dagen? Resten av veckan snarare! Ikväll ska jag och min pojkvän Björn och mina bästa vänner äta på en fin takbar. Sedan fortsätter firandet hela veckan och avslutas med en stor fest.

Hur känns det att vara 30?
– För första gången känner jag att mitt liv matchar med min ålder. Och det tycker jag känns otroligt roligt och fint.

Har du något citat du lever efter?
– Det som Ulla Skoog sa i Yrrol: ”Livet går vidare, om en vecka är det ju måndag igen”.  Jag har det till och med tatuerat på min arm. Det citatet funkar i så många olika sammanhang. Man kan alltid vara säker på att måndagen kommer – oavsett. Det lever jag efter.

Vad tror och hoppas du om livet som 30-åring?
– Jag och Daniela Rathana spelade nyss in dokumentären Blodsband där vi reste världen över för att hitta våra rötter, familjer och oss själva. Det var livsomvälvande och jag tror att mycket kommer att hända när det släpps. 30 kan bli vad som helst efter att dokumentären kommer ut 5 juni.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Alex Letic (@alexletic)