Vi pratar med Albin Ganovic, bakom klubben Le Queer, som minst sagt är taggad på festen.

Berätta lite om festen!
– Den 3 maj slår vi på den stora trumman när vi gästas av inte bara en – utan två Drag Race-vinnare. Envy Peru, som är vinnare av första upplagan av drag race Holland. Hon kallas för ”the peruvian doll” som gjort stor succé i sitt hemland och medverkar i massor med tv-program, säger Albin och fortsätter:

– Hon får sällskap av Krystal Versace som vann Drag Race UK, den yngsta att vinna någonsin, i alla upplagor. Hon är ju ökänd för sin sexiga estetik. Båda gästar Sverige för första gången och nu på samma kväll. Vilken ynnest för fansen. Utöver dessa världsstjärnor gästas vi av vår hus DJ Bebulah från Göteborg och våra lokala stjärnskott Venuz Verze och Cloe Fish. Och jag är konferencier!

Hur fick du tag på Envy Peru och Krystal Veresace?
– Jag är ju, liksom många andra, ett hardcore fan av Drag Race och följer alla upplagor. Så jag har känt till båda och jag absolut älskar deras estetik. Så jag ringde upp deras agent och frågade om de vill komma till Sverige (skrattar).

Vad kan klubbgästerna förvänta sig?
– Det blir en riktig Le Queer kväll fylld med mycket dans, lite glitter och glamour och en stor dos hångel. På scenen blir det som sagt världsstjärnor men också våra egna stjärnskott.

Så, det här är den perfekta klubben för Drag Race-fansen?
– Ja de kan man verkligen säga! Men vi har också gäster som aldrig sett Drag Race och även för dem finns det massor av godis.

Du startade Le Queer förra året. Hur har det gått?
– Det har gått över förväntan. Jag är helt överväldigad av all kärlek vi fått! Vi var närmre 700 gäster sist – hur otroligt är inte det?

Vilket Drag Race-citat beskriver festen allra bäst?
– “Miss Vanjie…. Miss… Vaaaaanjie… Miss Vaaaaaaaaaaaaanjiiiiiiie” med Vanessa Vanjie!