I en intervju med The Guardian berättar regissören Stephan Elliott att arbetet med filmen är i full gång och att Terence Stamp, Guy Pearce och Hugo Weaving återvänder i rollerna.

Den första filmen, som släpptes 1994, följde transkvinnan Bernadette och dragqueensen Adam Whitely och Felicia Jollygoodfellow på deras äventyrliga resa genom Australiens ödemarker i en buss vid namn Priscilla.

Stephen vill inte avslöja alltför mycket om uppföljaren men han säger att den kommer fortsätta att leverera en kraftfull och relevant berättelse.
–  Folk har bett mig att göra den här uppföljaren i 30 år. Och plötsligt insåg jag att vi alla blir äldre. Vi förlorar människor, säger Stephen och fortsätter:
– Med Trump på väg in kommer allt att blossa upp igen. Någon sa till mig “Är det rätt tid att göra den här filmen?”. Jag sa “Det är den perfekta tiden att göra den här filmen”.

Trots att filmen ofta betraktas som en underhållande och färgsprakande historia betonar Stephen vikten av att behålla allvaret.
– Det handlar inte bara om glitter och glamour. Det här är inte bara en historia om färgglada dräkter och musik. Den första filmen var också ett starkt statement. Jag tänker inte bara ge en show. Jag ska ge RuPaul en utmaning, det kan jag säga.