– följ tävlingen live via stream

Under förra årets Pride kröntes Jack Johansson till Mr Gay. I kväll kan han bli hela Europas bög den när Mr gay Europe avgörs i Österrike. QX kollade läget med Jack.

Hur har årets som Mr Gay varit?
– Väldigt kul! Jag har fått ta del av mycket spännande.
Vad är det roligaste du gjort?
– Suttit med i panelen i Jenny Strömstedts nyhetsmagasin i höstas, föreläst och varit med i föreställningar med mänskliga rättigheter som huvudämne. Men det absolut roligaste var när jag var i Växjö på deras första Pridefestival. Jag var värd för avslutningskonserten och fick se ungefär 5000 personer tåga in framför scen under paraden. Det var en mäktig känsla!
Har du åstadkommit något du hoppades göra?
– Absolut! Mitt mål var att nå ut till allmänheten och diskutera homosexualitet inom olika ämnen. Inte bara genom Strömstedts program utan även via föreläsningar och intervjuer har jag fått fram åsikter och frågor jag velat driva.
Du var på omslaget till QX Oktobernummer. Hur var responsen på det?
– Efter att jag var med i QX så förstod nog folk att jag var en mer seriös Mr Gay än vad tidigare varit. Dessutom blev jag ju lite igenkänd i gayvärlden, vilket är dumt att klaga på (skrattar).
Vad tror du om dina chanser i Mr Gay Europe?
– Jag tror att jag har goda chanser hos juryn. När jag visar dem hur jag jobbat det här året och vill fortsätta, så tror jag de ser en väldigt bra förebild och driven person.
Och till sist, är du singel?
– Ja!

Följ Mr Gay Europe via livestream! (start 19.30)

Kolla in de tävlande i Mr Gay Europe 2014

Instagram och Twitter: johanssonjack

Hemsida: Jacks hemsida