I helgen var det premiär för Parkteaterns Musikal, svett & tårar i Hägerstensåsen strax utanför Stockholm. I föreställningen med Petter Snive bjöds en kavalkad av låtar som utsöndrar just svett och tårar, och som framförs av nämnde Petter ihop med musikerna Rebecca Meiselbach och Eric Skarby.

– Jag var så jävla nervös och stressad innan premiären. Jag var helt skakig och svetten bara rann i fejset när min kompis Pia skulle sminka mig. Men väl på scen blev jag cool och kunde verkligen njuta av att spela. Och det var så mäktigt att möta 2000 glada stockholmare i publiken!

Petter har själv valt låtarna som tolkas, låtar han själv går igång på att berätta och som betytt nåt för honom, och repertoaren består av klassiker och nutida hits, som Molly Sandéns Nån annan nu. Men en stor portion är låtar  ur queera musikaler eftersom föreställningen har det temat.
Det är ju internationell Pride-månad, vilken fråga för HBTQ+ är viktigast just nu?
– Att ens få vara HBTQ+. Så länge det är förbjudet och innebär dödstraff någonstans i världen är det självklart den viktigaste frågan. Alltid. Kampen fortsätter.

Dina outfits är magiska, vem ligger bakom dem?
– Tack! Det är Viktoria Nygren som skapar dom, hon är helt otrolig. Hon överöser mig med skisser som jag får välja mellan och sen blir dom till verklighet. Det är så lyxigt så jag vet inte vad. Hon är bäst.

Vilken låt gick hem bäst under premiären?

Guldet blev till sand, från Kristina från Duvemåla. Vilket är kul för jag får inte nog av den musikalen. Och Inte pappas son ur Kinky Boots tror jag. Det är alltid nån efteråt som berättar hur den låten påminner om deras egen historia. Då blir jag rörd.

Framöver väntar spelningar för Musikal, svett & tårar på Farstabadet, Solursparken i Vällingby, Tenstadalen och Kaninparken i Skarpnäck. Därefter är det dags att dra vidare för Petter med nästa premiär på Dalhalla 5 juli, då We Will Rock You står på menyn.