– På torsdagskvällen är jag konferencier för invigningen av Pride Park. Så just nu skriver jag manus för hur de olika artisterna ska presenteras och ger min egen Cherry-touch över allt. Jag är så glad att jag får göra det, för jag älskar communityt och att höras och synas (skrattar).

Under torsdagen sjunger Cherry Creep som hon gjorde på Stockholm Pride i fjol, och så Wicked-klassikern Defying Gravity. Och på fredagen uppträder hon åter i Pride Park under Queermania med Aguilera-låten Nasty Naughty Boy (och det förhoppningsvis ihop med lättklädd vältränad man).
Senare på kvällen dyker så Cherry upp igen, fast då på Queer ihop med Bebulah där duon intar stora scenen. Då blir det dj-jobb och så sjunger Cherry vissa låtar, och avslutar allt med nya singeln Pace.
Låten är skriven av Cherry, Sara Ryan och kanadensiska Daniel Adams, och inspirerad av 2000-talets artister så som Pussycat Dolly, Christina Aguilera och Britney.
Pace, har betydelsen fart, som i ”pick up the pace”. Jag och Daniel gillar millenieskiftet-soundet och det går väl ihop med Cherry. Så jag tog lite texter jag skrivit på egen hand, och tillsammans skapade vi en sexig och klubbig låt som går lite åt just PCD:s Buttons-hållet.

Ett smultronställe i Göteborg du vill tipsa om?
– Förutom min salong menar du? (skrattar). Jag går nästan bara till Bee Bar, men en räkmacka på Heaven23 är ju aldrig fel.

Till sist, varför är West Pride viktigt?
– Jag tycker att det är viktigt med representation, att vi inom HBTQIA+ får synas, höras och ta för oss och visa upp oss. Vi skadar ingen bara genom att lever ut vilka vi är. Till alla som är emot oss vill jag bara säga: Lägg av med tramset.

Klicka här för WestPride tips i QX QueerMap