Nu är Katja Gustafsson och Mirre Svennehed återigen i farten med Flathaket 30+.

Katja är DJ och arrangör och har gjort fester sedan 2001. Hon turnerar internationellt och har även startat utbildningen DJ Producer Academy inom DJ-kunskap och musikproduktion. Mirre är författare och entreprenör inom musik- och eventbranschen. Hon startade sin karriär som arrangör och DJ 2008 under premiären av queerklubben Club Q på Röda rummet i Göteborg.

Berätta lite om årets tjejfest!
– Vi har gjort tjejfester ihop tidigare men har haft ett uppehåll i några år nu och kände att det var dags att ta tag i det igen. Det saknas ju tjejfester i Göteborg och de har en viktig funktion för gemenskap och möten i ett tryggt sammanhang, säger flatfestfixarna.

Vad kommer att hända under kvällen?
– Äntligen en tjejfest (skrattar). Det är det som händer, säger Katja.
– Resten är hemligt. Men det kommer bli en massa grym musik, dans, mingel och lite kul happenings som man får uppleva när man är där, säger Mirre.

Vilken musik kommer att spelas?
– Blandat, vi tjejer gillar ju all möjlig musik men vi försöker medvetet att inte bara spela ”den klassiska gayklubbsmusiken”, utan att variera med electro, hiphop, synth, house, techno och nostalgi, säger Katja.

Åldersgräns 30+ – motivera!
– För vi har blivit äldre (skrattar). Vi är många som gillar att dansa och träffas och kanske helst undviker att skåla ihop med våra eventuella kids, säger Mirre.
– Eller kanske inte vill känna sig som en tant på dansgolvet bland massa 20-åringar utan träffa mogna och ”likaåldriga” kvinnor som är på liknande plats i livet. Det ska bli jättespännande, säger Katja.

Bästa flatfestminnet?
– Bara när tjejer dansar, skrattar, träffas, kramas, hånglar och har kul – det är det som sker på bästa flatfestminnet. Och frihetskänslan, säger Katja.
– Ja, det är den fina stämningen och trygga atmosfären. Och att få spana på snygga tjejer – hur kan det inte vara det bästa? säger Mirre.

Hur lyckas man med en riktigt bra tjejfest?
– Det behövs fler initiativ och att man är duktig på att marknadsföra eller tar hjälp av nån som är det och hjälps åt, säger Mirre.
– Det är en bonus om man kan DJ:a. Annars kan man ju boka oss, säger Katja.

Vad kan besökarna förvänta sig?
– Glädje, bra musik, snygga och charmiga tjejer av alla dess varianter, skön stämning, dans och vrål, säger Katja.
– Och en del hångel på dansgolvet hoppas vi, säger Mirre.