Hur kommer det sig att två svenska tvillingar skriver en isländsk Pridelåt?
– Det började för ett år sedan när vi fick intresse för låten Surrender ((Engelsk version) (Isländsk version) från flerfaldiga Eurovision-representanten för Island, Sigga Beinteins, och hon kopplade ihop oss med producenten Þorvaldur Bjarni Þorvaldsson. Tanken var att vi skulle tävla i Islands motsvarighet till Melodifestivalen (Söngvakeppni), men låten blev tyvärr inte uttagen där. Däremot hade Sigga och Tod sedan tidigare gett oss idén att göra låten till Reykjavik Pride och vi tyckte det var ett kul förslag eftersom vi redan börjat jobba tillsammans med låten. Pride på Island nappade och vi har fått väldigt bra respons från Island och ute i Europa, vilket känns jättekul!

Ni har skrivit till flera utländska uttagningar till Eurovision, berätta!
– Vi har under 2013-2014 framgångsrikt tävlat som låtskrivare, producenter och körsångerskor i nationella uttagningar till Eurovision Song Contest med sex låtar i Malta, Ukraina, Vitryssland, Litauen och Moldavien.
En samling av våra tävlande bidrag och de TV-sända live-framträdandena finns HÄR.

Är detta er första Pridelåt?
– Ja, och den är en favorit bland våra alster och tycker den passar Sigga som handen i handsken!

Har låten ett särskilt tema som passar Pride tycker ni?
– Det finns mycket värme, passion, glädje, färg och schlager i låten vilket vi känner passar gayfansen utmärkt och är något vi själva älskar!

Vad utmärker en bra Pridelåt?
– Det ska vara mycket uttryck, känsla, passion, man ska bli glad och vilja dansa, vilket vi tycker finns i vår låt, gärna en uptempolåt.

Ni är båda straighta, men har i flera år umgåtts mycket med gays, har de bidragit till hur ni skrivit låten?
– Vi har alltid haft en förkärlek för schlagermusik, så det faller sig naturligt för oss att också skriva den typen av låtar och och umgås med gayvänner som ofta delar samma smak. Vi är för jämlikhet av alla slag och gör ingen skillnad på straighta eller gays, kanske för att vi som tvillingar också är lite ”udda fåglar”.

Kommer ni delta i Reykavik Pride?
– Ja, vi har bokat resa till Reykjavik i augusti och kommer att framföra låten tillsammans med Sigga live på scen i Árnaholl 9/8! Det ska bli jättekul och spännande!

Vad önskar ni er mest av allt just nu?
– Ta nästa steg i vårt musikskapande och nå fler framgångar. Melodifestivalen eller Eurovision 2015 kanske?

SurrenderiTunes och Spotify

One Voice på Spotify