Gypsy Rose Blanchard dömdes till sju års fängelse för medhjälp till mord på sin egen mamma, som förmodligen led av Münchausen by proxy. Sedan 32-åringen blev frigiven i december förra året har hon varit aktiv på sociala medier och på TikTok har hon över 9,8 miljoner följare.

I dokumentären Gypsy Rose: Life After Lock Up berättar Gypsy Rose om sin resa av självupptäckt och acceptans under sina år i fängelset, rapporterar PinkNews.
– En stor del av att vara kvinna är att bli bekväm med sin egen sexualitet och det tog mig många år att komma dit, säger hon och fortsätter:.
– Under tonåren och den tidiga puberteten kände jag ofta attraktion till tjejer, men det var först i fängelset jag kunde utforska känslorna. Jag tror faktiskt att jag har kysst fler tjejer än killar.

Trots att Gypsy Rose under sin tid bakom galler fick över 250 kärleksbrev från manliga beundrare var det brevet från Ryan Anderson, en speciallärare från Louisiana, som fångade hennes intresse. De började brevväxla och gifte sig i juli 2022. Men äktenskapet varade bara tre månader efter hennes frigivning i mars.

I en intervju med Extra berättar Gypsy Rose om uppbrottet.
– Ryan och jag hade varit tillsammans i tre år medan jag satt i fängelse. När jag kom ut och vi gifte oss blev det en stor omställning. Jag hade aldrig bott med en man förut och övergången från fängelset till att bo med en partner var komplicerad.

Efter skilsmässan från Ryan återupptog Gypsy Rose kontakten med sin ex-fästman Ken Urker, som också var en tidigare brevvän från fängelset.