Kristen Stewart, som just nu är aktuell i Love Lies Bleeding, är nu redo för sin nästa stora roll – denna gång som astronauten Sally Ride som gick till historien när hon flög med rymdfärjan Challenger år 1983. Den nya serien The Challenger blir Kristens första huvudroll i en tv-serie, rapporterar Deadline.

År 1978 ville NASA diversifiera sitt program och tog in sin första klass med astronauter som inte bara bestod av vita män. Bland dessa pionjärer fanns Sally. Tre år efter hennes första rymdfärd inträffade tragedin då Challenger exploderade under en annan mission varpå alla sju ombord omkom. Sally var den enda astronauten i Rodgers-kommissionen som utredde olyckan och hjälpte till att fastställa orsaken.

Sally gick bort i cancer 2012 vid 61 års ålder och är ihågkommen som en amerikansk hjälte. Serien, som förväntas att släppas nästa år, kommer att hedra henne och besättningen som förlorade sina liv i Challenger-olyckan.

Kyra Sedgwick, exekutiv producent för serien, blev så imponerad av Kristens framförande i den romantiska thrillern Love Lies Bleeding att hon bestämde sig för att få med henne i projektet.
– Vem bättre att spela Sally Ride än en av vår tids största skådespelare? Kristen blev helt besatt av att berätta Sally Rides historia från sitt unika perspektiv, säger Kyra i en intervju med Deadline.

Det är fortfarande oklart hur mycket serien kommer att visa av Sallys privatliv, men vi hoppas att i alla fall få se en glimt av hennes kärleksrelation med den före detta tennisspelaren Tam O’Shaughnessy.