(och en del andra STORA fester)

Under lördagen i Pridepark kommer det bli en fest utan dess like från klockan 20.00. Då inleds nämligen dj-och artistfesten ”Party for those who can´t”, en stor dans- och partyhappening som ska festa ut Stockholm Pride och skapa en enorm pepp inför nattens festligheter runt om i stan. Vi undrade nyfiket lite mer och Navd Kabiri svarade.

När börjar det och när slutar det?
– Själva festen börjar kl 20.00 lördagen 2 Augusti för att hålla igång tills parken stänger.

Blir det kända artister på scen?
– Det blir det absolut. Det blir ett antal uppträdanden för det är ju ändå Stockholm Prides avslutningsfest!

Kan du ge något exempel?
– Inte riktigt än, men allt eftersom kommer vi släppa festens lineup av artister och framträdanden. Jag kan dock berätta att kvällen öppnas av den designern Bea Szenfeld och PR-konsulten Fredrik Robertsson och deras armé av “Gay Wars Troopers”…

Vilka dj:s spelar?
– Några av huvudstadens tyngsta dj:s kommer, så som Marcus Ullmarker, Gunn Lundemo, Pamela och Bernhard samt flera andra kända gayprofiler.

Blir det bara dansmusik och house eller blir det ”vanliga hits” också?
– Det blir en anpassning efter festens gång. Kvällen kommer att börja lugnare för att sedan trappas upp. Vi ska se till att hela parken dansar från start till slutet av programmet. Det kommer att vara ett program fyllt med dj:s, dans, artister…ja, fest helt enkelt. Jag hatar prat, så inget prat (skrattar).

Det har riktats en del kritik mot att man ska festa mot förtrycket och hat, att det inte är en vettig lösning. Vad säger du om det?
– Jag tycker det är en god tanke och ett sätt att uppmärksamma vad som händer i vår omvärld. Vi lever i ett land där vi öppet kan vara oss själva och det är något vi ska vara tacksamma över. Samtidigt lever många i förtryck, och alla sätt som gör oss mer medvetna om vår omvärld tycker jag är bra, även i glädje och fest. ”Party For Those Who Can’t” blir en viktig manifestation. Genom att öppna scenen för modern dansmusik och konstnärliga uttryck låter Stockholm Pride olika musikvärldar mötas för att symbolisera mångfald, individualism och frihet. Klubbkulturen ligger till grund när vi tar ställning för mänskliga rättigheter genom att festa för dom som inte kan. Finalfesten blir Stockholm Prides hälsning till omvärlden. Så jag dansar gärna för en bättre värld.

Och som vanligt anordnar du en del andra stora fester under Pride..?
– Ja! Vi har i år slagit på stort och bjudit in några riktigt stora världsartister till CLEAN:s Pridefester. Eurovision-vinnaren Conchita Wurst kommer till Sverige för att göra två exklusiva uppträdande. Ett på invigningskvällen i parken på onsdagen, och ett på torsdagens CLEAN-efterfest på Ambassadeur. Även Alcazar kommer att vara på plats för att bjuda på en grym Pride show på efterfesten. På fredagen hålls den årliga Mr Gay-tävlingen på Göta Källare och detta år leds tävlingen av superstjärnan Detox Icunt från RuPauls Drag Race, tillsammans med Jean-Pierre Barda. Det kan bli hur galet som helst! Nio snygga killar tävlar om titeln inför en jury som i år består av bla. Jonas Hallberg från Top Model, världsartisten Jake Shears från gruppen Scissor Sisters och Jack Johnsson som vann Mr Gay Europe 2014.
Och på lördagen avslutar vi hela Pridefirandet med en enorm efterfest. Vi har slagit oss ihop med grabbarna som ligger bakom klubbarna Candy och Honey för en stor fest i Dansens hus och Candy-lokalerna med plats för 2600 personer med nio dj:s och fem dansgolv. Kvällenshöjdpunkt blir när Jake Shears ska spela. Hur coolt är inte det?

Okej, vi vet att Jake Shears och Kylie Minogue är bästisar, och att Kylie har dykt upp på scenen på flera av Jakes spelningar. Är det något som kan..?
– Haha! Jag och mitt lilla team jobbar för fullt för att få hit fler superartister och nu kan jag inte säga mer. Förutom att ”Glöm inte att älska varandra och att fördomar är yesterday’s news”.

Tillägg: Biljetter till CLEAN GROUP:s efterfester kan man skaffa på Restaurang Torget samt i Pride Park på Rosé Baren.