Varje år får en artist uppdraget att göra den officiella låten för Stockholm Pride. Artister och skivbolag brukar pitcha in låtar, och så väljs en låt ut av Stockholm Pride. I år föreslog producenten Peter Swartling och artisten Towe Jaarnek en låt för Stockholm Pride och spelade upp Pride.

Inom Stockholm Pride tyckte man att det var kul, låten kändes proffsig. Pride antogs därför som årets officiella Stockholm Pride-låt och i mitten av juni gick man ut med ett pressmeddelande där Towe sa  ”världens alla färger, dofter, smaker, ljud, människor och känslor har inspirerat mig att skapa musik där alla kan känna sig inkluderade och representerade, samt dansa till en riktigt svängig Anthem”.

Saken är bara att låten i det här fallet inte alls var skapad av Towe, utan av ett gäng låtskrivare som levererat låten till Chers 2013-platta ”Closer To The Truth (deluxe edition)”. Och i pressutskicket nämndes det inte att årets Pridelåt var en cover. Så när låten släpptes i mitten av juni uppmärksammade en följare av Stockholm Prides officiella Insta att låten inte är ett original och skrev: ”Så årets Pride låt är en Cher cover?

Denna detalj hade kommit fram efter att låten valts och inom Stockholm Pride kände vissa personer sig lite lurade. Man trodde ju att låten var Towe Jaarneks original, och inte en Cher-cover.

Stockholm Prides ordförande Michal Budryk bekräftar att man inte visste om att låten var 11 år gammal:
– Vid tillfället när årets låt valdes hade vi inte informationen att den var en cover på en äldre låt. Vi kommer se över rutinerna framåt, men covers är inget främmande för Stockholm Pride utan något vi haft förut. Pride är en perfekt Pridelåt och Tove gör en stark version av den till oss på Stockholm Pride, vi ser fram emot att vår publik får ta del av den!

Vad tycker ni, vem gör Pride bäst?