Mid-Century Modern är namnet på en ny komediserie som kommer att produceras av streamingtjänsten Hulu i USA. Och det blir det bögigaste projekt som sett dagens ljus sedan Village People ställde sig på scenen under sent sjuttiotal.

USA:s mest framgångsrika tv-bög Ryan Murphy ska producera och serien är skapad av personerna bakom Will & Grace, Max Mutchnick och David Kohan. En av de mest kända öppet homosexuella skådisarna i Hollywood, Matt Bomer ska spela Jerry Frank, en Rose Nylynd-likande karaktär, och musikalesset Nathan Lane ska spela Bunny Schneiderman, en figur som påminner om rivjärnet Dorothy (Bea Arthur) i serien. Vem som antar en Blanche-liknande skepnad återstår att se.
Klart är däremot att Linda Lavin ska spela Nathan Lanes mamma i serien, Sybil Schneiderman, vilket gör henne till en Sophia.

Serien kommer att utspelas i gaymeccat Palm Springs och ska alltså handla om tre goda vänner som bestämmer sig för att flytta ihop efter en nära väns död. De flyttar in i Lanes rike karaktärs hus och där finns även en lättklädd Gen Z-assistent i 25-årsåldern. Friends-regissören tillika Will & Grace-producenten James Burrows kommer att regissera pilotavsnittet.

Komediserien Pantertanter är en enorm bögfavorit och en klassiker i tv-sammanhang. Serien, som spelades in 1985-1992 vann massor av priser och repriseras fortfarande i svensk tv.
Serien var banbrytande i en tid där ämnen som homosexualitet och hiv/aids var tabu, och alla de fyra huvudrollsskådespelarna stöttade regnbågscommunityt öppet på olika vis. Serien skulle först ha en återkommande bög-kock, Coco, som bodde med damerna, men den idén skrotades efter första avsnittet och Sophia, Dorothys mamma fick istället en större fast roll.
Alla gamla avsnitt går att se hos Disney+ i Sverige.