⁃ Det är inte något medvetet val, det är dålig tajming helt enkelt, säger Joe Nilsson, ansvarig för Wonk till QX.

I programmet inför Pride gör Wonk Stockholm reklam för sin fredagsfest ”This is Tel Aviv” med den i hbtq-sammanhang hyllade DJ Yinon Yahel. På senare år har staden blivit en symbol för det sekulära, queera och kulturella Israel, med bland annat ett sjudande gayliv och välbesökt Pridevecka. Samtidigt har konflikten mellan Israel och palestinska Gaza blossat upp med många dödsoffer och en allt mer upphetsad debatt. En utveckling som Joe Nilsson inte kunnat förutse när han planerade festerna.
⁃ Jag försöker att inte blanda in mig politiskt mer än att jag är emot Sverigedemokraterna. Tel Aviv har en blommande gayscen som är en av de hetaste i världen. Det är också en av de få platserna i Mellanöstern där du kan leva öppet som gay. Jag bokade en bög-dj därifrån, en av de bästa helt enkelt.

Joe Nilsson hoppas att det går att skilja på fest och politik och drar parallellen till Stockholm Prides tema ”jag festar emot”, att festa för dom som inte kan. Han säger att det är extra tillämpbart på den Ukrainska akten Kazaky. Gruppen med unga dansande killar i höga klackar som gjort succé på Internet. Han säger att de personifierar hela Wonktanken med avklädda killar och dragqueens. Gruppen Kazaky ger dig lite av båda.

⁃ Med tanke på att gruppen kommer från Ukraina med en repressiv hbtq-politik är det jävligt coolt vad dom gör. Det här är min första Pridefest och jag har inte engagerat dem utifrån vilket land de kommer från utan för vad de gör. Bra musik och coola videos.

Hur påverkar den politiska utvecklingen i Mellanöstern pridehelgens fester?
⁃ Jag utgår från att de inte påverkas.

Har du funderat på att ställa in?
⁃ Min pojkvän frågade mig om jag verkligen skulle kalla festen för ”This is Tel Aviv”. Jag har bokat en gay-DJ därifrån. Det är inte ett politiskt ställningstagande. Han är inte konflikten. Dana International är från Israel och det var stort när hon vann Eurovision.